https://youtu.be/p98AtsVi-9M

Залишаємося гідними своїх героїв!

Спільно з громадою Сквирщини вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.
Цьогоріч вдесяте вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією. Нині маємо десятки тисяч загиблих від російської зброї. Але щорічно 20 лютого згадуємо тих, які першими загинули за те, щоб Україна не зникла з мапи світу, щоб північний сусід не поглинув її.

Покладання квітів

З метою національно – патріотичного виховання покладання квітів героям на Алеї Слави????
Низький уклін та вічна пам’ять захисникам України!

«Герої не вмирають»

Виховна година-реквієм зі здобувачами освіти           групи № 23

Під прапором стояли – під прапором й спочили.
Прийми, о Господи, своїх синів!
За України волю їх убили
В шалений жар тривожних днів.

Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Україна – країна смутку і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше мають її, країна гарячої любові до народу і чорної йому зради, довгої, вікової, героїчної боротьби за волю.  Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже, хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.  20 лютого 2024 року здобувачі освіти групи № 23 ДНЗ «Сквирське вище професійне училище» зібралися, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття, кривавої зими  2014 року.

Класний керівник: Шембелян Л.М.

День пам’яті Героїв Крут.

В Україні сьогодні відзначають День пам’яті Героїв Крут.
Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії української революції 1917-1921років, коли молоді українці не побоялися прийняти бій із більшовицькими військами та поклали шлях становлення Української держави.
В гуртожитку освітнього закладу вихователями Аллою Збаращенко, Любов Тишкевич проведено виховний захід на тему: “А ми ніколи не забудем України втрачених дітей…” .
Захід побудований у формі спогаду про події 29 січня 1918 року, коли на захист рідної землі постала молодь.
Вічна слава і вдячність захисникам та захисницям України!

День Соборності України

В гуртожитку освітнього закладу вихователями Аллою Збаращенко, Любов Тишкевич проведено гру-вікторину до Дня Соборності України “Відкриваємо Україну разом”. За допомогою заходу здобувачі освіти узагальнили та систематизували знання про Україну, зміцнили свою громадянську позицію та патріотизм, пізнали цікаві факти про рідну землю.

“Вареники”

В гуртожитку освітнього закладу здобувачі освіти знають українські традиції, українську культуру, вміють працювати в колективі.
Вареники з давніх давен вважаються українською національною стравою.
Є вареники у хаті – В Україні все гаразд:

Всі щасливі і багаті,
Щедре сонце світить в нас!
Слава хаті українській,
Слава нашій всій землі,
І вареникам у мисці,
Що на нашому столі!

 

“Коробка тепла для ЗСУ”

Освітній заклад ніколи не буває осторонь від тих, хто відчайдушно захищає нашу країну. До Дня Збройних Сил України в освітньому закладі проведено акцію “Коробка тепла для ЗСУ”, кожна група освітнього закладу,а також всі охочі зібрали речі першої необхідності для ЗСУ. У підсумку на позиції до наших воїнів поїхали 19 коробок з різним вмістом, сподіваємось-корисним.
Об’єднавшись, ми неодмінно пришвидшимо ПЕРЕМОГУ! Тому,не зупиняємось!

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

Директор

Діана_Вдовенко

Ольга_Сікорська

Аліна_Братківська

Аліна_Пеклін

Педагогічні_працівники

Здобувачі_осв іти

Волонтер Олена Щур_

“Я маю право на життя”.

Методистом Любов Бондаренко, майстром виробничого навчання Сергієм Вітюком та Артемом Черепенчуком в групі 11 проведено годину спілкування тему: “Я маю право на життя”.

Подяка відхлопців 5штурмової бригади

Маємо місію передати

Зворотній_шлях

Україна_разом

Величезна подяка майстрам виробничого навчання #ІнніОмельчук та #ГалиніГирі, а також здобувачам освіти, які ніколи не відмовляють у допомозі, а роблять життя наших #ЗСУ «смачнішим»!
Щиро дякують хлопці за смачні варенички!

Слава Україні! Героям Слава!

День Збройних Сил_України

День_Миколая

Пісня #Щедрівочка у виконанні вокального колективу “Солов’ята

День Збройних Сил_України
День _Миколая
Хореографічний номер #”Мамині очі у виконанні “#Пеклін Аліни та Семенюк_ Назара

День Збройних Сил_України
День _Миколая
Хореографічний номер #”Мамині очі у виконанні “#Пеклін Аліни та Семенюк_ Назара

Святий Миколая

Наш Янгол носить форму ЗСУ, наш Янгол пише в окопах вірші. Нехай Чудотворець чує наші молитви і наповнить життя великими і маленькими дивами! Нехай яскраво засяють зорі ясні, нехай залунають пісні. Нехай ЗСУ Бог береже, нехай мир захопить планету!
У освітньому закладі відбувся захід з нагоди подвійного свята – Дня Збройних Сил України та Дня св.Миколая.

Всесвітній день української хустки

7 грудня відзначається Всесвітній день української хустки. Вона здавна вважалася оберегом та символом патріотизму, свободи та любові.Започатковане свято з метою, аби об’єднати жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій. Адже з давніх-давен в українських сім’ях оберегом, символом любові й злагоди слугувала саме хустка.
Освітній заклад теж не оминув традицію і всі бажаючі мали змогу зробити світлину у хустині з різним орнаментом та кольором.

День_Збройних_Сил_України

Усім відомо,що будь-яка підтримка важлива людині в тяжких обставинах, лише уявіть,як сильно потребують добрий слів ЗСУ! Група 42, на чолі з класним керівником та майстром виробничого навчання привітали захисників з Днем Збройних Сил України.

ЗСУ  Дякуємо ,що Ви є!!!


Василь_Дюбін

Михайло_Кудлай

Здобувачі освіти група_42

День Збройних Сил_України

День_Збройних_Сил_України

З нагоди Дня Збройних Сил України здобувачі освіти та педагогічні працівники освітнього закладу вшанували пам’ять загиблих Героїв біля Алеї Слави .
Пізніше відвідали Сквирський народний краєзнавчий музей під керівництвом директорки Оксани Поліщук, де ознайомилися з знахідками російсько-української війни ,а також з іншими,не менш захоплюючими локаціями.
Розвиваймо духовність наших дітей!
Розвиваймо патріотизм!

Директор

Алея_Слави

здобувачі освіти

Діана_Вдовенко

Ольга_Сікорська

Аліна_Братківська

Алея Слави

Покладання квітів до Алеї Слави

З метою національно – патріотичного виховання покладання квітів героям на Алеї Слави.
Низький уклін та вічна пам’ять захисникам України!

Волонтер

Національний онлайн – урок до Дня Волонтера.
Приєдналися до Національного онлайн-уроку волонтерства, за підтримки Міністерства освіти і науки, Міністерства молоді та спорту, ГО «Українська Волонтерська Служба» та ГО «Рух Олександра Педана «JuniorS» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.
До проведення Національного уроку волонтерства долучилися заступник Міністра молоді та спорту Владислав Яцук, засновниця Української Волонтерської Служби Анна Бондаренко, засновник руху «Juniors» Олександр Педан та координатор із залучення молоді проєкту U-Report Дмитро Буряк.

РАЗОМ МИ СИЛА!

“Вільні творити майбутнє!”

21 листопада 2023р в навчальній групі 12 пройшла виховна година до дня Гідності і Свободи “Вільні творити майбутнє!” Метою заходу стало вшанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору, прищеплювати любов до Батьківщини, зберегти та донести до здобувачів освіти об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, розвивати бажання стати гідними громадянами України. Класний керівник Вдовиченко І.В.

«90-ті роковини. Історія Голодомору-геноциду»

До 90 роковин памʼяті жертв Голодомору 1932-1933рр відбулася учнівська конференція «90-ті роковини. Історія Голодомору-геноциду», учасниками якої стали здобувачі
освіти 41 та 43 навчальних груп.
Під час роботи конференції з ґрунтовними доповідями, які висвітлюють різні аспекти Голодомору 1932-1933 рр. виступили здобувачі освіти.
Доповіді здобувачів освіти підтвердили відому тезу, що Голодомор 1932-1933 рр. був спеціально спланованим московським комуністичним режимом злочином, метою якого було знищити українців як національну групу, яка усвідомлювала себе як націю та готова була за сприятливих умов проголосити незалежність.

Голодомор в Україні 1932-1933рр.

В гуртожитку освітнього закладу вихователями Аллою Збаращенко, Любов Тишкевич проведено виховну годину до дня пам’яті жертв Голодомору “Україна пам’ятає”.
Мета виховної години: ознайомити здобувачів освіти з трагічним минулим нашого народу, виховувати здатність кожної людини на скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників.
По завершенню заходу запалили свічку пам’яті і вона стала даниною тим, хто навічно відійшов у 1932-1933рр.

День гарбуза

Україну не можна уявити без гарбузів.Збір врожаю у нашій країні завершується саме збором цих чудових овочів.Тому гарбуз один із найголовніших овочів осені.
В освітньому закладі відбулась осіння виставка ” Ходить гарбуз по городу” , де всі здобувачі освіти виявили свої дизайнерські уміння та креативний підхід до втілення своїх поглядів.
А здобувачі освіти групи 22, на чолі з майстром виробничого навчання В’ячеславом Майорко , всім запропонували скуштувати смачний та ароматний суп-крем з гарбуза.
Хай у всіх буде повна хата добра і злагоди, як повен насіння гарбуз

Виховна година до дня “Гідності та Свободи”

В гуртожитку освітнього закладу вихователями Аллою Збаращенко, Любов Тишкевич проведено виховну годину до дня Гідності та Свободи.В цей день ми вшановуємо тих, хто не тільки своїми справами, а й втраченим життям продемонстрував бажання жити у вільній та демократичній державі.
Народе мій, пишаюся тобою:
Моя душа – частинка твого “Я”
Красою правди у святім двобою
Понад Майданом сонця лик сія.

   Серед виховних напрямiв сьогоднi найбiльш актуальним є патріотичне виховання, що вiдповiдає нагальним вимогам i викликам сучасностi, водночас закладає пiдвалини для формування свiдомостi майбутніх поколiнь. У основі такого виховання iдеї гуманiзму, соцiального добробуту, демократiї, свободи, толерантностi, виваженостi, вiдповiдальностi, здорового способу життя, готовностi до змiн.

    Національно-патріотичне виховання є складовою загального процесу виховання юного покоління, головна мета якого – набуття соціального досвіду, формування в учнівської молоді громадянської та конституційної свідомості, успадкування духовних надбань українського народу, досягнення високої культури взаємин, формування фізичної досконалості, моральної, художньо-естетичної, інтелектуальної, правової, трудової, екологічної культури.

   Патріот – це перш за все всебічно розвинена особистість зі сформованим світоглядом і стійкою громадянською позицією. Щоб виховати почуття патріотизму в учнів професійно-технічних навчальних закладів, варто пам’ятати про складові особистості патріота.

Національно-патріотичне виховання(основні завдання та напрями)

Випускники наша гордість!!!

Цього року в нашій державі 1жовтня відзначатимуть День територіальної оборони України та День захисника і захисниці України.
На передодні в освітньому закладі було організовано перегляд документального проєкту “Готові до спротиву”.
Та відбулась несподівана зустріч з випускником освітнього закладу Олександром Кривогузом , який боронить нашу країну в лавах ЗСУ.
Здобувачі освіти в захваті слухали розповідь про пережите на фронті та отримали життєві поради від Олександра.
За період несення військової служби Олександр нагороджений нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України генерала В.Ф. Залужного “За заслуги у ліквідації надзвичайної ситуації”.
Слава Україні! Героям Слава!

Покладання квітів Героям

Війна в Україні триває…
Кожен загиблий на фронті – це неоціненна втрата для країни і для сім’ї .
Усе більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції .З метою національно – патріотичного виховання покладання квітів героям на Алеї Слави.
Низький уклін та вічна пам’ять захисникам України!

Спортивно-патріотичний захід «Де козак, там і слава!»

Сьогодні в освітньому закладі відбувся спортивно-патріотичний захід «Де козак, там і слава!»
У програмі заходу:

  1. Проходження групи строєм.
  2. Конкурс патріотичної речівки (девізу).
  3. Приготування козацької юшки.
  4. Спортивні змагання.
    На патріотичний захід завітав представник ініціативної молоді, голова молодіжної ради Сквирської міської територіальної громади Вадім Кожевний

Слава ЗСУ! Слава нації! Слава Україні! Героям Слава!

Міжнародний день грамотності

Кожного року в Україні, як і у багатьох країнах світу, 8 вересня відзначають Міжнародний день грамотності .
Від рівня нашої мови залежить рівень культури. Спілкуйтеся правильно, красиво і грамотно.
Все буде Україна!

Приємна зустріч

05.09.2023 в наш освітній заклад завітав випускник групи 18 Лозенко Олег, який боронить рубежі нашої країни .
Під час зустрічі зі здобувачами освіти він розповів про сучасне забезпечення підрозділу озброєнням, спорядженням, про побут воїнів.
Олегу від педагогічного та учнівського колективів були висловлені слова подяки за його мужність, силу волі, витривалість.
В кінці зустрічі захиснику вручили патріотичні сувеніри!
Цінуйте кожну спокійну хвилину, яку ви маєте здобуту кров’ю та потом наших ЗАХИСНИКІВ!
Слава Україні! Героям слава!

Вірш “Діти України”

Боляче від того, що доводиться нині переживати кожному українцю. Особливим болем у серці відгукується загибель кожної невинної дитини, яку вбиває російська ракета.
Вони більше ніколи не скажуть слів «мама» чи «тато».
Вони більше ніколи не підуть до школи.
Вони ніколи більше не будуть сміятися або плакати.
Не пробачимо!

Робота над проєктом «Неопалима купина»

Продовжується робота над проєктом «Неопалима купина» .З метою збору інформації здобувачами освіти та педагогічними працівниками були проведені зустрічі з нащадками свідків страшної події- «Голодомору».

Навчально – польові збори

Проблема національної безпеки є однією з ключових у розвитку будь-якого суспільства. Суспільна система, що не здатна забезпечити власну національну безпеку, завжди перебуває на межі ризику свого припинення.
Готовність Збройних сил України до виконання своїх функцій значною мірою залежить від її особового складу, зокрема підготовленості молоді до проходження військової служби.
Згідно програми предмету “Захисту України” у освітньому закладі відповідно наказу із здобувачами освіти 3 курсу відбулись трьох денні навчально – польові збори. Під керівництвом капітана запасу Валентина Мошинського.

Челендж “Жму за ЗСУ”

На підтримку Збройних Сил України Державний навчальний заклад “Сквирське вище професійне училище” підтримує челендж “Жму за ЗСУ”.

День єднання

16 лютого українці вдруге в історії відзначають День єднання. Назва цього свята говорить сама за себе.
Свято показало, що українці сильні у єднанні, ми пишаємося своєю нацією та хочемо жити у мирі.
В умовах війни, обстрілів, блекаутів та щоденних трагедій День єднання набув особливого змісту. Це чергова нагода нагадати світу, що ми боремося і будемо боротися за свободу та щасливе майбутнє.
В цей день можна згадати про народні традиції, надягти вишиванку чи прикріпити до одягу синьо-жовту стрічку.
Бібліотекарем Діаною Вдовенко було проведено майстер-клас плетіння патріотичних браслетів-оберегів, наших прадавніх символів-захисників.До Дня єднання бібліотека підготувала ілюстровану виставку «День Єднання».
Всі ми віримо та докладемо максимум зусиль, щоб у 2024 році святкувати День єднання у переможному мирі!!!

Засідання творчої групи

09 лютого відбулось засідання творчої групи для обговорення плану реалізації Обласного освітньо-патріотичного проєкту “Неопалима купина”, приуроченого до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років.
Викладач історії України Ірина Вдовиченко
Методист Любов Бондаренко
Заступник з виховної роботи Діана Вдовенко
Практичний психолог Ольга Сікорська
Художній керівник Аліна Пеклін
Учнівське самоврядування.

Вікторина зі здобувачами освіти групи № 20. до Дня Соборності України

З’єднали країну ми навіки.
Не зможе ніщо наш союз розірвати.
Соборна країна! Ви чуєте?! Ні?!
Одна Україна! Єдиная мати!
І краще країни нам не знайти!

22 січня український народ відзначає важливу дату своєї багатовікової історії — День Соборності. Це свято об’єднання українських земель в єдину самостійну державу. Ми вкотре змушені боротися за нашу єдність, незалежність та свободу. За час повномасштабної війни, яку розв’язала росія, ми довели, що ми сильна та незламна нація. Давайте тримати стрій та йти далі до перемоги!

Класний керівник Шембелян Леся Миколаївна

Виховна година “Вона – наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна”

23 січня класним керівником Гресько С.В. зі здобувачами освіти групи 40 було проведено виховний захід з нагоди Дня Соборності України: “Вона – наш витвір, наша мрія,соборна,вільна Україна”.
Соборність – це символ. Символ боротьби за волю та незалежність. Порозуміння між людьми. Це часточка надії і віри у світле майбутнє. Відзначення цього свята сьогодні важливе, як ніколи. Воно нагадує нам про те, що лише в єдності ми маємо силу, лише разом зможемо подолати всі біди та нещастя, які випали на долю нашого багатостраждального народу.

Виховна година на тему “Соборна Україна”

З метою навчити оперувати термінами “Гідність” та “Свобода”; вшанування пам’яті воїнів-героїв, що загинули, захищаючи Гідність та Свободу рідної Держави; виховання любові до Батьківщини, в групі 19 проведена виховна година на тему “Соборна Україна”.

Класний керівник Джус С.О.

Патріотична година “Україна понад усе”

Попри війну, Україна відзначає 9-у річницю Революції Гідності.
Гасло 21 листопада цього року: “Вистояли на Майдані – переможемо у війні”.
Бібліотекарем Діаною Вдовенко було проведено патріотичну годину “Україна понад усе” та облаштована патріотично – інформаційна виставка “Україна – країна нескорених!”
На завершення заходу була проведена тиха акція “Ангели пам’яті”.
Все буде Україна!

День Гідності та Свободи

Без ВАС минуло вже дев’яте літо.
Без ВАС країна болісно самотня
Вкриває сніг скорботні квіти
Ми пам’ятаємо про ВАС Небесна Сотня

21 листопада День Гідності та Свободи.
З нагоди річниці вшанували пам’ять загиблих захисників вільної країни.

Спортивно – патріотичний захід “Де козак,там і слава!”

Наша держава з давніх давен славиться вільними і мужніми, працьовитими і добрими, сильними і самостійними українцями, які шанують традиції, звичаї та обряди.
З метою формування у здобувачів освіти громадсько -активної життєвої позиції,виховання поваги до державної символіки та історії 03.11.2022 року у освітньому закладі було проведено спортивно – патріотичний захід “Де козак,там і слава!”, який є традицією .
У програмі заходу:
-Проходження строєм
-Конкурс патріотичної речівки

– Приготування козацької юшки
-Комбінована спортивна естафета
-Перетягування линви
Незважаючи на теперішню ситуацію в країні МИ ТРИМАЄМО СТРІЙ ТА ЙДЕМО ДО ПЕРЕМОГИ!!!

Участь у Міжрегіональному комюніті

До Дня захисників та захисниць України. Нація нескорених героїв фронту і тилу.

13 жовтня 2022 року заступник директора з виховної роботи Діана Вдовенко, практичний психолог Ольга Сікорська, соціальний педагог Аліна Братківська, художній керівник Аліна Пеклін взяли участь у Міжрегіональному комюніті. Рухаємось далі! Наближаємо перемогу_разом! ✊️

Проєкт “Аграрна Україна”

День Гідності і Свободи

“І вам, лицарі великі,

Богом не забуті.

Борітеся — поборете,

Вам Бог помагає!…”
Т. Шевченко

День Гідності і Свободи відзначається щороку 21 листопада згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.
Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Попрання законодавчо закріплених пріоритетів зовнішньої політики України, якою власне і була Угода про асоціацію між Україною та ЄС, викликало обурення українців.
З метою збереження та донесення до сучасного та майбутнього поколінь інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, утвердження ідеалів свободи й демократії, а також віддання шани патріотизму та мужності громадян, які восени 2004-го й у листопаді 2013-го – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини бібліотекарем освітнього закладу Діаною Вдовенко було проведено патріотичну годину “Герої,що змінили хід історії”.В ході заходу здобувачі освіти мали можливість ознайомитись з хронологією подій та переглянути матеріали Національного музею Революції Гідності, а саме серію роликів режисерки Дарини Кульчицької “Характери Гідності” – про те, якими герої Майдану були в житті. Це короткі історії про їхнє дитинство, вчинки, стосунки з близькими людьми, мрії та прагнення. Розповіді найближчих родичів покликані нагадати нам про ціну свободи та відповідальність за її збереження.
В ході заходу всі вільно могли ознайомитись з матеріалами книжково – ілюстрованої виставки “Україна- країна нескорених!”.Також було проведено акцію “Твої побажання Україні”.
Тож щиро бажаємо неньці Україні:МИРУ, ЗЛАГОДИ, СВОБОДИ, ЛЮБОВІ, ЄДНОСТІ,СПОКОЮ!!!

Акція до Міжнародного дня грамотності “Бути грамотним – важливо для кожної людини”

Чи вважаєте Ви себе грамотною людиною? Чи страшно для Вас бути неграмотним?Що таке грамотність? З такими питаннями звертались учасники акції “Бути грамотним – важливо для кожної людини”. Акція проходила в рамках Міжнародного дня грамотності, під керівництвом бібліотекаря Діани Вдовенко.
Під час акції здобувачам освіти задавались питання чи правильно вони вживають слова в повсякденному житті і чи знають вони, що таке суржик.Суржик – це хвороба, а з хвороби сміятись не можна,її потрібно лікувати. Всі учасники акції отримали солодкі винагороди та “Словничок-антисуржик”.
Бути грамотним-модно!

День знань

З року в рік підтримується добра традиція відзначення свята – ДНЯ знань, яке знову зібрало 1 вересня 2021 року усіх здобувачів освіти, педагогів Сквирського вищого професійного училища на урочисту лінійку. Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже з нього починається незвіданий, цікавий і водночас нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.
Урочиста лінійка почалася з державного гімну.
До здобувачів освіти, педагогічного колективу, гостей звернувся директор освітнього закладу Олександр Пасічник, який привітав усіх зі святом та початком нового навчального року. Звучали найщиріші вітання і слова подяки – педагогічним працівникам, які щедро діляться своїми знаннями, плекають справжніх патріотів нашої держави.

День Вишиванки

Всесвітній день Вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Ідеєю свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом. Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку — одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Разом із тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.
Сьогодні в нашому мальовничому місті Сквира відбулись заходи до дня Вишиванки 2021 та відкриття в місті “Парку вихідного дня”. Державний навчальний заклад ” Сквирське вище професійне училище” взяли участь в вищевказаних заходах, наш освітній заклад гідно представив всі професії, які здобувають та можливо здобути в училищі: було представлено професію ” Електрозварник”, а саме майстрами виробничого навчання Сергієм Савчуком та Михайлом Гладуном було проведено майстер-клас щодо виготовлення Герба України.
Які неймовірно красиві, виготовлені майстерно та з любов’ю до справи продемонстрував старший майстер Юрій Мухін свої вироби з дерева.
Майстри виробничого навчання професії “Кухар; офіціант” створили шедевр українського столу, на якому було представлено і український борщ приготовлений в казані під відкритим небом, також гостей заходу та всіх громадян частували запашними пампушками, українськими пухкими варениками, картопляниками, всі гості мали можливість поласувати пиріжками та узваром, всі страви були приготовлені та подані здобувачами освіти Державного навчального закладу “Сквирське вище професійне училище”. А Леді-стіл стала родзинкою та окрасою такого яскравого заходу в нашому місті. Щиро дякуємо за працю та ідею над створенням такого Леді-столу майстру виробничого навчання Галині Мухіній та здобувачам освіти Захаровій Марії, Рижук Анні та всіх хто долучився до його виготовлення.


Хочеться відмітити, що наш учень Ярослав Скрипачук не тільки майстерно та професійно освоює професію “Кухар;офіціант”, а й вміло метає ядра, що принесло йому сьогодні 2 місце з даного змагання. Олексій Вікарчук також продемонстрував свої спортивні сили під час забігу на дистанцію 500 метрів і зайняв почесне 3 місце.
З метою популяризації та вшанування національних традицій та цінностей українського народу, зміцнення національної єдності заступником директора з виховної роботи Діаною Вдовенко, соціальним педагогом Аліною Братківською та практичним психологом Мариною Чайкою до Всесвітнього дня Вишиванки було виготовлено ляльки-мотанки, які були представлені на святі сьогодні. Ляльки-мотанки– це одна з найдавніших народних іграшок, яка, сьогодні стає дедалі популярнішим сувеніром і видом рукоділля. Здавна у кожній родині вона виконувала роль оберега. Ляльки-мотанки дають змогу не загубити прадавню лялькову культуру нашої землі та залишити її для майбутніх поколінь. Знати, а тим більше берегти ці нетлінні символи – наш святий обов’язок. Не стерти з пам’яті,зберегти їх від забуття, байдужості, зробити набутком для майбутніх поколінь, донести ці духовні скарби до всього людства!
Не можливо провести всі майстри- класи щодо ознайомлення майбутніх здобувачів освіти з професіями, які можливо здобути в нашому освітньому закладі, тому з метою профорієнтаційної роботи було продемонстровано відео ролики та роздано роздатковий матеріал, також майбутні здобувачі освіти та гості заходу мали можливість переглянути сторінки життя училища на банері.

Тиха акція «Ангели пам’яті»

19 лютого в освітньому закладі пройшла тиха акція «Ангели пам’яті» із вшанування Героїв Небесної сотні, які полягли за українську свободу під час Революції Гідності сім років тому. Здобувачами освіти було виготовлено паперових ангелів для  акції, яких ми розвішали на деревах в знак глибокої скорботи та пам’яті  про невинно полеглих людей.

  Акція відбулась під керівництвом заступника директора з виховної роботи Діани Вдовенко.

Де козак там і слава

День 14 жовтня поєднує відразу три величні свята: свято Покрови, День Українського Козацтва та з 2014 р. день Захисника Вітчизни.

Головна мета святкування – нагадати кожному громадянину, що захист Батьківщини – це найвищий обов’язок.

13 жовтня здобувачі освіти навчальних груп 10 та 49, стали учасниками вікторини «Де козак там і слава», яку підготував і провів викладач історії І.Вдовиченко.

Українське козацтво має довгу славетну історію. Про мужні подвиги та звитягу козаків ходили легенди, своєю мужністю та волею козаки навіки прославили український народ. Запорізька Січ – праматір української державності та реальна військово-політична сила України, яка впродовж тривалого часу протидіяла іноземним загарбникам. Відомо, що свято Покрови на Січі було найвеличнішим.

У ході вікторини здобувачі освіти  пригадали історію виникнення та традиції свята Покрови Пресвятої Богородиці, його релігійну та народну сутність, героїчне минуле нашої держави, історію, культуру та традиції українського козацтва. 

Ми пам’ятаємо про подвиги героїв, які в різні часи боронили свободу та незалежність нашої землі. Козацтво – легендарне минуле українського народу, його святиня. Ми шануємо козацтво як символ свободи, звитяги та національної гідності. Захист Батьківщини та любов до неї – наші найвищі цінності!

Акція «Антисуржик» до Міжнародного дня грамотності

Українська мова належить до однієї з найбарвистіших і найбагатших мов світу. Взагалі мова — це тонкий інструмент, який можна по­­рів­няти зі скрипкою. Можна заслухатися грою скрипаля, якщо інструмент знаходиться в руках справжнього майстра. Так само і мова.

      8 вересня Міжнародний день грамотності  – бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства в цілому. Найголовніша біда української мови та її ворог — це суржик. Само це слово означає мішанину різних видів зерна та борошно з цього зерна, а також взагалі борошно низького гатунку. Але у відношенні саме до мови не можна стверджувати, що це просто суцільна мішанина слів різних мов, і більш нічого. Суржик живе і розвивається за своїми законами: українські слова приймають дивовижні мовні форми, бо підкоряються правилам російської граматики та стилістики, змінюються за цими правилами, вживаються у невірному значенні.

     Мовні покрути збіднюють таку могутню, таку красиву, таку багату українську мову, яка має досить лексичних художніх засобів, щоб можна було висловити будь-які думки, почуття, описати що завгодно, намалювати будь-яку картину.

   8 вересня 2020 року в освітньому закладі до Міжнародного дня грамотності  пройшла акція «Антисуржик» під час якої проведено опитування чи знають здобувачі освіти правильне вживання слів в українській мові. Учасникам акції було вручено словничок «Анисуржик» та солодкі призи за правильні відповіді . Акція була проведена під керівництвом заступника директора з виховної роботи Діани Вдовенко.

Семінар-навчання в рамках проєкту “Національна ідентичність”

18 жовтня 2019  р.  в ДНЗ “Сквирське ВПУ” відбувся семінар-навчання в рамках проекту “Національна ідентичність”, проведений Комунальним закладом Київської обласної ради “Київським обласним молодіжним центром”. Метою якого було формування на ментальному рівні почуття гордості за власну націю.

Всесвітній день вишиванки

16.05.2019 р. українці відзначають  свято української культури – Всесвітній день вишиванки.

Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися у людському житті.

Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі.

У цей день вже традиційно проходять цікаві конкурси у мережі, наприклад, «Найкраща вишиванка» або «Найкраще фото» у вишиванці.

Учні та вчителі ДНЗ «Сквирське ВПУ» також долучилися  до відзначення Всесвітнього дня вишиванки.

День Прапора

Учні ДНЗ “Сквирське ВПУ” разом із педагогічним колективом взяли участь у міському святі до Дня Прапора.

«День Соборності»

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. А поразки Української Народної Республіки нагадують сьогоднішньому українському суспільству про його роль у формуванні якісної і вольової політичної еліти, здатної гідно відповідати на геополітичні виклики, які стоять перед сучасною Україною.

   22 січня 2020 року в освітньому закладі відбулась низка заходів з нагоди Дня Соборності України:

  •  учнівським та педагогічним колективом було утворено Живий ланцюг на честь Дня Соборності України;
  • класними керівниками проведеновиховні години: «Україна – єдина Соборна держава», «Славетні імена України», « Співаєм славу тій події і тепер»;
  • викладачем історії Вдовиченко І.В. було проведено святковий захід до Дня Соборності України;
  • бібліотекарем Вдовенко Д.О. оформленокнижкова тематична виставка «Україна :соборна, вільна, сильна»;
  • заступником  директора з виховної роботи Вдовенко Д.О. , художнім керівником Пеклін А.Р. та учнівським самоврядуванням було підготовлено святковий відеоролик до Дня Соборності України «Україна – це ТИ».

Моя Україно!

Я вірю, що дух твій ніколи не згасне.

Ти совість народу, незгасна зоря,

Живи й процвітай, Україно моя,

Для миру, для щастя, любові й добра.

Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

Заходи вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні

Шість років тому сталися найтрагічніші події Революції Гідності. Саме в ці дні в центрі Києва загинула найбільша кількість учасників тримісячних протестів – понад 100 осіб.

В освітньому закладі  20 лютого 2020 року відбулась низка заходів вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні, які мали на меті ще раз закцентувати на важливості тих подій і тих людей, які віддали найцінніше – життя.

Учнівський та педагогічний колектив відвідали мітинг з нагоди вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення   пам’яті про Героїв Небесної Сотні, відбулось покладання квітів та спільна молитва, організовано флеш- моб «Ми – пам’ятаємо».

До дня вшанування Героїв Небесної Сотні здобувачі освіти відвідали місцевий Краєзнавчий музей, де ознайомились з атрибутикою , яка стала історією.

Також протягом дня в освітньому закладі відбувсь ряд виховних заходів, щоб нагадати , яку надто високу ціну заплатила Україна за звільнення від диктатури.

Слава Україні!

Героям Слава!

Святкова лінійка до Дня Захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці, покровительки українського козацтва

14 жовтня має довготривалу історію: це день козацтва, Української повстанської армії, а з 2014 року – офіційне державне свято – День захисника України! Уже 6 років поспіль Україна відзначає це свято не за календарем сусідньої держави, а за українським – 14 жовтня, на свято Покрови.

Урок мужності

до Дня Героїв Небесної сотні  

20 лютого до Дня Героїв Небесної сотні  в навчальній групі № 17, пройшов урок мужності «Вклоняємося доземно українському солдату».

Мета: виховувати в учнів любов до України, патріотизм, повагу до її захисників – учасників АТО, шанобливого ставлення до Героїв Небесної сотні, воїнів, загиблих у боротьбі за свободу та цілісність України, учасників Революції Гідності, формування в учнів громадянської розуміння єдності й цілісності України, її багатонаціонального народу як національної ідеї розвитку вільної, незалежної, демократичної, європейської держави.

Сьогодні на нашу рідну землю прийшло нове лихо – біль утрат в зоні АТО.

Майже кожну родину так чи інакше опалило     полум’я військових дій. Буремний лютий 2014 року назавжди розділив історію України на «до» і «після» Революції Гідності.

Коли перед очима кадри з новин, фото поранених та загиблих героїв, дивлячись їм у вічі , ми розуміємо, що вислів «душу й тіло ми положимо за нашу свободу» став для сучасної історії української нації не просто словами з гімну, це стало станом душі.

Підготувала і провела урок викладач історії Вдовиченко І.В.

Вшанування пам’яті загиблого учасника АТО, працівника ДНЗ«Сквирське ВПУ» Лучинського Івана Володимировича

        21.11.2019 року педагогічним колективом та учнівським самоврядуванням ДНЗ  «Сквирське ВПУ» до Дня Гідності та Свободи хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого учасника АТО, працівника ДНЗ«Сквирське ВПУ» Лучинського Івана Володимировича. Висловили щирі слова співчуття батькам!

Вічна слава Героям, що полягли за свободу рідної землі!

ЗАХІД ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ

 В історії людства було безліч «темних» плям, але так відверто, широкомасштабно і цинічно, суспільство ще не падало ніколи. Маніпуляції громадською свідомістю, нездорові ідеї і злочинне замовчування, які супроводжували весь цей жах, не давали тоді повною мірою усвідомити справжній стан речей, і це сумно. Однак все світове співтовариство здригнулося, коли почали відкриватися факти і підтвердження подібних злодіянь, причому в справжніх «промислових» масштабах. Ми не повинні допустити, щоб подібне ще хоч коли-небудь повторилося!

27 січня – скорботна дата. У цей день Україна разом зі всією світовою спільнотою вшановує пам’ять жертв Голокосту ‒ однієї з найстрашніших та найжорстокіших сторінок.

    Група № 49 під керівництвом класного керівника Василя Васильовича Дюбіна та майстра виробничого навчання Михайла Миколайовича Кудлая, за участю заступника з виховної роботи Діани Олександрівни Вдовенко, практичного психолога Ольги Сергіївни Сікорської та соціального педагога Аліни Леонідівни Братківської створили з палаючих свічок інсталяцію увигляді зірки Давида, біля якої відбулась хвилина мовчання. Здобувачі освіти переглянули фільм «Крик чорнозему».

    У цей день, День скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повториться! Будемо пам’ятати…

Виховна година

до Дня визволення України

від німецько-фашистських загарбників

28 жовтня – День визволення України від німецько-фашистських загарбників. У цей день відзначається остаточне вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної території України, згідно Указу Президента України «Про день визволення України від фашистських загарбників» з метою вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій Світовій війні.

У групі №49 відбулася виховна година на цю тему. Класний керівник Дюбін В. В. та майстер виробничого навчання Кудлай М. М. провели виховну бесіду з учнями групи і вшанували хвилиною мовчання з покладенням квітів до пам’ятника визволителям Сквирщини.

ТОК- ринг «Веселкова наша мова» до Дня української писемності та мови

Українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. 07.11.2019 року в ДНЗ «Сквирське ВПУ» до Дня української писемності та мови було оформлено книжкову виставку «Мово моя,душа голосна України». Та було проведено ТОК- ринг «Веселкова наша мова», де здобувачі освіти мали змогу позмагатись у знанні афоризмів української мови та слів, які мало вживаються в сучасній українській мові . Також було проведено конкурс скоромовок – спотиканок «Хто зможе повторити?»

   Організація та проведення заходу відбулась під керівництвом бібліотекаря Вдовенко Д.О.

«Пам’яті героїв Крут»

Є в історії  України події, які стали знаковими,  символічними. Такою подією є героїчна смерть  під залізничною  станцією  Крути молодих захисників Української Держави. 102 роки тому, 29 січня 1918 року у бою під Крутами полягли київські студенти й учні, що стали на захист незалежності своєї Вітчизни.

Проти 300 українських юнкерів, студентів та гімназистів виступало понад 4 тис. червоних  радянських вояків на чолі з Михайлом  Муравйовим.   Крути – це великий перелом на межі двох століть.

І саме до 102-річниці вшанування пам’яті героїв Крут в освітньому закладі пройшов цикл виховних заходів.

У групі №49 під керівництвом класного керівника Василя Васильовича Дюбіна , за участю заступника директора з виховної роботи Діани Олександрівни Вдовенко та практичного психолога Ольги Сергіївни Сікорської, відбулась виховна година «Червона калина на білому снігу» .

Здобувачі освіти переглянули відеоролик «Крути» гурту «Тінь сонця», короткометражний фільм «Крути. Ми пам’ятаємо» та ознайомились і зворушливою книжковою – ілюстрованою виставкою «Через Крути до майбутнього» організовану бібліотекарем освітнього закладу, хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв Крут.

Учні навчального закладу влаштували ФЛЕШМОБ У ПАМ’ЯТЬ ПРО ГЕРОЇВ КРУТ до якого долучились учні ЗОШ міста!

Нехай пам’ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.

Зроби фото з хусткою”

Наша країна відома своїми старовинними традиціями, а також предметами побуту та одягу, що вражають своєю красою. До таких речей сміливо можна віднести бабусину хустину.

Наші предки здавна цінували красу та комфорт. Незамінною річчю в гардеробі тодішніх дівчат була хустина. Серед різноманіття орнаментів, якими вони були прикрашені та багатсва кольорів цінною була також практичність. Адже вона дарувала тепло своїй власниці. Хустини носили не лише в якості головного убору, а й просто накидали на плечі. Виглядає це дуже красиво.

7 грудня, відзначатимуть Всесвітній День української хустки. З цієї нагоди в Україні стартував флешмоб “Зроби фото з хусткою» і ДНЗ «Сквирське ВПУ» з радістю долучився до флешмобу.

Споконвіку українки носили хустку, яка вважалась оберегом, символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. Тож започаткування свята Української Хустки сприятиме збереженню та відродженню українських традицій