План місячника методичної роботи

https://drive.google.com/file/d/19Vq3hjlePWvTV1lWgucXl74UXe7VI8o9/view?usp=drive_link

 

 

Об’єднане методичне засідання

 

 

       Повістка денна: 1. Підведення підсумків методичної роботи. ( Бондаренко Л.С.)2. Виховна діяльність майстра виробничого навчання. (Кононський О.В.) 3. Сучасний урок виробничого навчання (Гира Г.П.) 4. “У вихованні неважливого не буває…”- власний досвід роботи. ( Тишкевич Л.М)

Тиждень англійської мови

       З 26.02-29.02.2024 в ДНЗ “Сквирське ВПУ” проходив тиждень іноземної мови під керівництвом викладача Ірини Василівни Польгун. В рамках якого відбувалися наступні заходи: “Cineta Club”- перегляд та обговорення навчальних відео, мультфільмів, уривків з фільмів англійською мовою, “Travelling to English”- Stations 1-8 – пізнавальна гра для здобувачів освіти першого курсу, “Мy Playlist- Learning English through songs” Вчимо англійську через пісні -позакласний захід, ” Glory to Ukraine! We are grateful for British support!- позакласний захід “Talking about our country in English”

 

Тиждень зарубіжної літератури

 

            З 26.02.-29.02.2024 р. в освітньому закладі проходив тиждень зарубіжної літератури під керівництвом викладача Ніни Андріївни Корнійчук. В рамках якого відбулися наступні заходи: заочна екскурсія “Зарубіжні письменники і Україна”, засідання круглого столу “Новинки сучасної світової літератури”, поетична вікторина “Упізнай поета за віршем“, створення та перегляд відео-презентації “Твори світових письменників на театральній сцені”.

 

Слюсарна справа

          В рамках місячника методичної роботи з 12.02-22.02.2024 р. в освітньому закладі відбувся конкурс фахової майстерності з професії “Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів”. Під час проведення якого відбулися наступні заходи: інструктаж з охорони праці, перегляд відео інструкцій з охорони праці та випробування знань здобувачів освіти з даного предмету; виконання комплексних тестових завдань зі спецпредметів. Також старшим майстром Сергієм Миронським організована зустріч з представниками фірми “ДНІПРО-М” для ознайомлення здобувачів освіти з сучасним обладнанням. Майстрами виробничого навчання з даної професії проведено практичний тур під час якого конкурсанти виконували монтаж, демонтаж, балансування коліс автомобіля. Наступний тиждень конкурсу розпочався виконанням тестових завдань з предмета “Слюсарна справа”, ознайомлення з завданнями практичного туру слюсарного напрямку, розробки технологічних карток; проведення практичного туру (слюсарного напрямку), а саме виготовлення деталей для навісного замка з учнями навчального закладу та ЗОШ міста. За результатами оцінювання переможцем конкурсу визнано Стогнія Владислава (група 42), ІІ місце отримав Скочинський Артем ( група 53), ІІІ місце розділили Дворецький Микола (група 43) та Луценко Максим (група 43). Учні ЗОШ міста нагороджені подяками за активну участь.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Співбесіда з роботодавцем”

 

 

 

В рамках місячника методичної роботи та Центру кар’єри проведено захід “Співбесіда з роботодавцем. Співбесіда не в офісі роботодавця, а в ресторані: новий тренд на ринку праці” Керівником закладу Каfе Gosti/Restoran “Kyiv” для здобувачів освіти, які навчаються за професією “Кухар;офіціант” проведено екскурсію. Директор закладу ознайомила здобувачів освіти з характером діяльності установи. Вони мали змогу приготувати коктейль та спробувати його, майстром виробничого навчання В’ячеславом Майорком продемонстровано спосіб сервірування столу до прийому гостей. Також здобувачі освіти ознайомилися з цехами підприємства, їх роботою. Після завершення заходу здобувачам освіти надали можливість спробувати себе в професійній діяльності та спробувати фірмові страви та напої.

 

https://youtu.be/NwIkV67zhPA

 

 

 

 

 

 

 

“Зняття емоційної напруги в педагогів”

 

 

 

 

 

 

 

В рамках місячника методичної роботи 12.02.2024 р. практичним психологом Ольгою Сікорською проведено заняття “Зняття емоційної напруги в педагогів” з метою зняття емоційної напруги, для пошуку позбавлення від негативних емоцій та відновлення за допомогою методу арт-терапії « Нейрографіка»

 

 

«Суд над Інтернетом.

Інтернет: глобальне добро або зло?»

08.02.2024 року відбувся захід «Суд над Інтернетом. Інтернет: глобальне добро або зло?»
Протягом заняття здобувачам освіти вдалося поглянути на глобальну комп’ютерну мережу Internet з різних сторін. Виявлені як позитивні, так і негативні її якості. Узагальнюючи все вищесказане можна зробити висновок, що Internet є дуже важливим джерелом інформації, користуватися яким поза сумнівом треба, проте при цьому не слід забувати про ті проблеми, які несе в собі глобальна мережа і відноситься до неї з часткою розумного скептицизму.

 

 

 

 

 

 

«Тренди освіти: як використовувати
QR- коди у навчанні»

 

 

07.02.2024 року відбувся захід «Тренди освіти: як використовувати QR-коди у навчанні» була представлена покрокова інструкція, щодо створення власного QR-коду та його використання. Здобувачі освіти дізнались про переваги використання QR-кодування у навчальному процесі, а також застосування програм для зручного створення та сканування кодів такого типу.

 

 

«Професійна мобільність педагога

або чому треба вчитися і змінюватися все життя?»

6 лютого, в рамках місячника методичної роботи відбулось засідання методичної комісії викладачів суспільно-гуманітарної та соціально-економічної підготовки. Психологічний тренінг на тему «Професійна мобільність педагога або чому треба вчитися і змінюватися все життя?». Метою заходу, який презентували голова методичної комісії Ірина Вдовиченко та практичний психолог Ольга Сікорська, було: розкрити умови формування соціально-професійної мобільності викладача; критерії його психологічних аспектів та компетентності; проаналізувати головні тенденції діяльності сучасного мобільного педагога.

 

 

 

 

 

 

 

 

Спорт-це сила

 

В рамках місячника методичної роботи проведено першість освітнього закладу з гирьового спорту
За результатами змагань серед юнаків:
І місце – Юрій Федорович (група 10) ІІ місце – Віталій Олійник (група 10), Ростислав Кряченко (група 12) ІІІ місце – Юрій Бровченко (група 41), Владислав_Герасимов (група 11)

 

 

 

План заходів


План проведення місячника методичної роботи

Об’єднане методичне засідання педагогічних працівників

Повістка денна:

  1. Підведення підсумків місячника методичної роботи .
    (Л.С. Бондаренко)
  2. Ефективна організація та проведення конкурсів фахової майстерності. (Г.П. Мухіна)
  3. «Компетентнісний підхід до освітнього процесу – ключ до успіху педагога та здобувачів освіти. (І.В. Вдовиченко)
  4. «Впровадження інтерактивних технологій навчання при вивченні дисципліни «Охорона праці” (Ю.В. Мухін)
  5. «Переваги інтерактивних форм та методів навчання для розвитку професійних та навчальних компетентностей здобувачів освіти» (К.П. Скидан)
  6. «Кейс-технології як форма інтерактивного навчання» (С.В. Вітюк)

Конкурс фахової майстерності з професії ” Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів”

Під час даного конкурсу здобувачі освіти (конкурсанти) виконували завдання з охорони праці, комплексні тестові завдання з предмету “Спецтехнологія”. Також в рамках конкурсу відбувся практичний тур: ремонт головки двигуна автомобіля ” САЗ-53″, розв’язування тестів зі слюсарної справи та виготовлення виробу по заданому кресленню.

Переможцем конкурсу став здобувач освіти І курсу Богдан Духович, ІІ місце отримали Назар Тимків та Владислав Коломієць- здобувачі освіти І та ІІ курсу, ІІІ місце виборов здобувач освіти ІІІ курсу Вадим Дідусь. За активну участь відзначено здобувачів освіти ІІ та ІІІ курсу Дмитра Волинця та Назара Приймаченко.

Конкурс відбувся під керівництвом старшого майстра Юрія Васильовича Мухіна, майстрів виробничого навчання Михайла Миколайовича Кудлая та Василя Віталійовича Лавренюка.

Відкритий урок матеріалознавства і ТКМ на тему: ” Матеріали для газового зварювання і різання”

Відкритий урок матеріалознавства і ТКМ на тему: ” Матеріали для газового зварювання і різання”, група 19, викладач Сергій Васильович Вітюк.

Метою даного уроку було ознайомити здобувачів освіти з матеріалами для газового зварювання і різання; формувати творчу працелюбність; сприяти розвитку пам’яті, технічного мислення.

Зміст даного уроку відповідає вимогам навчальної програми та меті поставлених завдань. Робота з вивчення нового матеріалу характеризується конкрентністю й чіткістю реалізації основних завдань уроку. Також оптимально організована самостійна робота здобувачів освіти під керівництвом викладача з урахуванням рівня їх освітніх можливостей.

Зміст уроку сприяв розвитку в здобувачів освіти інтересу до навчання.

Турнір з шахів і шашок

В рамках місячника методичної роботи викладачем фізичної культури Яскіром Володимиром Семеновичем проведено турнір з шахів і шашок.

“Як створити резюме?”

“Як створити резюме?”- питання, яке хвилює практично кожного, хто шукає роботу. В рамках місячника методичної роботи та плану роботи Центру кар’єри викладачем Ніною Андріївною Корнійчук проведений методичний тренінг “Написання резюме- перший крок на шляху до б

Тиждень історії

В рамках місячника методичної роботи з 13 по 17 лютого в Державному навчальному закладі “Сквирське ВПУ” пройшов тиждень історії.
Тиждень організовано з метою активізації пізнавального інтересу здобувачів освіти до історії, розширення й поглиблення знань та умінь з предмета.
Проведення Тижня історії – це не стільки розваги для здобувачів освіти, скільки одна з форм організації навчання, засіб виховання, шлях до порозуміння з здобувачами освіти; мета якого, розвиток інтересу їх до вивчення навчальних предметів, розвиток творчих здібностей, логічного та аналітичного мислення, вміння висловлювати та відстоювати власну думку, формування естетичного смаку здобувачів освіти.


В рамках тижня пройшли заходи:

  • День ерудита “Видатні постаті України”;
  • Конкурс кросвордистів “Кращий знавець історії”
  • Пізнавальна інтелектуальна вікторина “Як я знаю Україну “
  • Інформаційна година до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав
  • Інтелектуальний історичний турнір
  • Відкритий урок з історії України. Практичне заняття “Голодомор 1932-1933рр мовою документів, свідчень та чисел.”
  • Виставка малюнків “Стежками минулого”
  • Учнівський проект “Наші випускники – захисники України”.
    Підготувала і провела тиждень викладач історії Вдовиченко Ірина Володимирівна.

Конкурс фахової майстерності з професії “Кухар; Офіціант”

В рамках місячника методичної роботи в Державному навчальному закладі “Сквирське вище професійне училище” відбувся конкурс фахової майстерності з професії “Кухар; Офіціант” Під час якого конкурсанти виконували теоретичні завдання із спеціальних дисциплін, готували різноманітні цікаві страви в сучасному обладнанні, розпізнавали спеціїї та прянощі та сервірували столи до свята Дня Святого Валентина.

Пережницею конкурсу є здобувачка освіти ІІ курсу Тетяна Піскун, ІІ місце отримала здобувачка освіти ІІ курсу Діана Недашківська, ІІІ місце отримав здобувач ІІІ курсу Віталій Шельменко. За активну участь та креативність відмічено здобувачів освіти І курсу Богдана Павлівського та Дарину Кулешу та здобувача освіти ІІІ курсу Ярослава Остапенка. Конкурс відбувся під керівництвом майстрів виробничого навчання Галини Петрівни Мухіної, Інни Юріївни Омельчук Та В’ячеслава Олександровича Майорка.

Відкритий урок історії України

В рамках місячника методичної роботи викладачем історії Іриною Володимирівною Вдовиченко проведений відкритий урок історії України практичне заняття на тему:” Голодомор 32-33 р. мовою документів, свідчень, чисел”. Метою даного уроку є формування уміння здобувачів освіти логічно осмислити та робити аналіз історичних фактів, формувати уміння і навички роботи з історичним та ілюстративним матеріалом; розвивати уміння здійснювати аналіз здобутої інформації.

Відкритий урок іноземної мови

В рамках місячника методичної роботи викладачем іноземної мови Іриною Василівною Польгун проведений відкритий урок іноземної мови на тему: ” The System of Education in Britain”. Метою даного уроку є : активізація лексичного та граматичного матеріалу в говорінні, аудіюванні та читанні; розширення знань здобувачів освіти про освіту в англомовних країнах та закріплення знань про освіту в Україні.

Тиждень з основ менеджменту і маркетингу

В рамках місячника методичної роботи в ДНЗ «Сквирське ВПУ» відбувся тиждень з основ менеджменту і маркетингу, який провів викладач спеціальних дисциплін Леонід Омелянович Кусик.
Метою проведення даного тижня було формування в здобувачів освіти фундаментальних знань з менеджменту та маркетингу, способів, механізмів та інструментарію системного управління організацією; набуття умінь аналізу внутрішнього та зовнішнього середовища, прийняття адекватних управлінських рішень.
Протягом тижня були проведені наступні заходи: обговорення питань пов’язаних з ресторанним бізнесом, конкурс « Справжній лідер ресторанного бізнесу», учнівська конференція на тему « Організація власної справи і менеджмент у підприємництві»
1 місце отримав Михайло Шендерівський ( група 21, ІІ курс), 2 місце- Тетяна Піскун (21 група, ІІ курс) 3- місце Тимур Сандалович (21 група, ІІ курс). За волю до перемоги відмічено Крістіну Дубовенко та Віталіну Майорко (21 група, ІІ курс), за активну участь – Яценка Андрія (19 група, IV курс).

Відкритий урок виробничого навчання

“Ніхто не робиться майстром, не тренуючись” Ян Коменський

В рамках місячника методичної роботи майстром виробничого навчання Галиною Мухіною проведений відкритий урок виробничого навчання на тему: ” Попереднє сервірування столу”. Під час якого здобувачі освіти вдосконалювали професійні знання, уміння та навички у процесі попередньої сервіровки столу до обіду.

Майстер створила всі умови для успішного засвоєння програмового матеріалу, а здобувачі освіти продемонстрували організованість, активність та хороші знання з предмету. Правильно і раціонально організована робота сприяла реалізації мети уроку .

Бібліотечний урок “Самостійна робота з книгою”

Книга – це найкращий співбесідник, вчитель того, хто бажає і вміє її читати. Уміння працювати з книгою, культура читання, прагнення до неї тісно пов’язані з розвитком людини.
В рамках місячника методичної роботи бібліотекарем Діаною Вдовенко для здобувачів освіти 1 курсу було проведено бібліотечний урок “Самостійна робота з книгою” . Мета заходу: навчити здобувачів освіти користуватися літературою та знаходити потрібний матеріал.
У процесі самостійної роботи здійснюється самоосвіта , яка сприяє поглибленню, розширенню і більш міцному засвоєнню знань. Основним засобом самоосвіти є самостійне вивчення та опрацювання наукової,науково-популярної, навчальної, художньої та іншої літератури.

Тренінг на тему: ” Зняття емоційної напруги педагогів”

Психологом навчального закладу Ольгою Сікорською проведений тренінг на тему: ” Зняття емоційної напруги педагогів”.

Гумор-найкращі ліки! Навіть у важкі часи, варто посміхатися! Педагогам була запропонована вправа, яка відволікла від буденності та дозволила зарядити кожного гарним настроєм.

Заняття на тему “Успішні випускники та випускниці Державного навчального закладу “Сквирське вище професійне училище “

https://www.youtube.com/watch?v=L_VPlVysGsM

В рамках місячника методичної роботи, згідно плану роботи Центру Професійної Кар’єри, практичним психологом Ольгою Сікорською було проведено заняття на тему “Успішні випускники та випускниці Державного навчального закладу “Сквирське вище професійне училище “.
Здобувачі освіти дізналися про алгоритм досягнення, про перспективи навчання у освітньому закладі та можливості після його закінчення.

Засідання голів методичних комісій

2023 р. в рамках місячника методичної роботи відбулося засідання голів методичних комісій. Повістка денна: відкриття місячника методичної роботи.

Всесвітній день читання вголос

https://youtu.be/KGUq7Ztjp9E

Щорічно ,у першу середу лютого ,світ відзначає цікаве й доволі молоде свято – Всесвітній день читання вголос.
В рамках місячника методичної роботи, бібліотекарем освітнього закладу Діаною Вдовенко, було проведено захід Читаємо вголос .Для святкування достатньо обрати цікаву книжку чи твір й знайти слухачів. Сьогодні ,в умовах війни, для читання вголос обрали твори про переживання та емоції нашого сьогодення.