Завжди дивіться під ноги!

А ще, обов’язково дивіться світлини, які зробили наші сапери.

Покажіть їх дітям, рідним та друзям.

☝️Ось чому гуляти у лісах, парках, полях, біля водойм і навіть на дитячих майданчиках, особливо на територіях, де велися бойові дії, — не найкраща ідея під час війни. Ворог усюди залишає нам смертельні «подарунки»!

Тож будьте обережними та пересувайтеся лише асфальтованими дорогами.

Помітили підозрілий предмет?

❌️ Не підходьте. Не чіпайте. Повідомте 101.

 

 

 

 

 

БПЛА протипіхотні осколочні міни.

 Ворог став розкидати з БПЛА протипіхотні осколочні міни. Зводиться в бойове положення, коли летить з неба. В даному боєприпасі встроєний сейсмічний датчик, який реагує на рух. Радіус ураження осколками 6-10 метрів. Робимо репост, щоб попередити батьків та дітей, щоб в ніякому разі не підходили близько, коли побачать щось подібне!!!

 

 

 

 

 

«Повітряна тривога»

              ДСНС УКРАЇНИ у Київській області

      08 лютого працівниками Білоцерківського РУ ГУ ДСНС проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо створення безпечних умов перебування в ДНЗ “Сквирське ВПУ”. Рятувальники роз’яснили здобувачам освіти основні правила поведінки в умовах небезпеки, розказали алгоритм дій при отримані сигналу «Повітряна тривога», та правила поводження при виявлені вибухонебезпечних предметів, розказали про їх види та спосіб спрацювання. Основною метою участі представників ДСНС України у даному заході було забезпечення безпечних умов перебування здобувачів освіти та працівників навчального закладу під час освітнього процесу.

 

Державно пожежна-рятувальна

     частина м. Сквира.

              23.01.2024 року.

Здобувачі освіти ДНЗ «Сквирське вище професійне училище” завітали до 7-ї Державної пожежної-рятувальної частини м. Сквири.
Під час екскурсії першокурсники мали змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, розширити уявлення про роботу пожежників, про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення. Представник пожежної частини розповів: як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей. Під час зустрічі зверталася увага слухачів на причини виникнення пожеж та їх запобігання, розповів як правильно діяти у разі пожежі. Окрім того, охочі мали можливість приміряти бойовий одяг та спорядження і відчути себе справжнім пожежним-рятівником. За спільно проведений час пролунало багато корисної інформації, у тому числі згадали і про дії у випадку повітряної тривоги та обстрілів. А також не забули наголосити на правилах поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів.

 

 

 

 

 

Опади!!!

Значні опади та коливання температури впродовж дня спричиняють появу бурульок, крижаних мас і снігових брил на дахах. Вони становлять велику небезпеку для перехожих!

Щоб оминати загрози, пересуваючись містом, вивчіть основні правила безпеки. Запамʼятайте їх самі та обовʼязково розкажіть дітям

UNICEF Ukraine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Безпека в темний час доби!!!

Підлітки проводять багато часу на вулиці. Часто зустрічі і прогулянки з друзями тривають до вечора. Тож важливо памʼятати про безпеку в темний час доби!
Покажіть дітям ці зображення, щоб нагадати, як треба одягатися та поводитися, щоб бути видимими

 

 

 

 

«Повітряна тривога»

22 грудня працівниками Білоцерківського РУ ГУ ДСНС проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо створення безпечних умов перебування в Сквирському вищому професійному училищі. Рятувальники роз’яснили здобувачам освіти основні правила поведінки в умовах небезпеки, розказали алгоритм дій при отримані сигналу «Повітряна тривога», та правила поводження при виявлені вибухонебезпечних предметів, розказали про їх види та спосіб спрацювання. Основною метою участі представників ДСНС України у даному заході було забезпечення безпечних умов перебування здобувачів освіти та працівників навчального закладу під час освітнього процесу.

 

 

 

 

Дбати про безпеку завжди в тренді!

 

Ловіть ТОП-7 креативних і корисних ідей подарунків на новорічні та різдвяні свята

Діліться цим списком із друзями, щоб цьогорічна зима була не тільки затишною, а й безпечною!

ДСНС України

 

Використання та розповсюдження більшості салютів, феєрверків та петард — заборонено Законом.

 

“Безпека – понад усе”

08 грудня працівниками Білоцерківського РУ ГУ ДСНС проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо створення безпечних умов перебування в Сквирському вищому професійному училищі. Рятувальники роз’яснили здобувачам освіти основні правила поведінки в умовах небезпеки, розказали алгоритм дій при отримані сигналу «Повітряна тривога», та правила поводження при виявлені вибухонебезпечних предметів, розказали про їх види та спосіб спрацювання. Основною метою участі представників ДСНС України у даному заході було забезпечення безпечних умов перебування здобувачів освіти та працівників навчального закладу під час освітнього процесу.

 

 

 

 

 

 

 

 

Щоб забезпечити сприятливі умови для праці та життя, людина повинна знати навколишній світ небезпек і керувати ними, мінімізуючи можливий ризик. Ключовими за таких обставин є виховання та освіта, котрі формують в учнів відповідний світогляд, який допомагає уникати небезпек в повсякденному житті й трудовій діяльності. Тому сьогодні пріоритетною й найважливішою потребою залишається забезпечення безпеки життєдіяльності учнів ПТНЗ.

Особливого значення набуває проблема особистої безпеки учня, тобто проблема дієвої реалізації всього комплексу організаційних, виховних, навчальних, правових, фінансових та інших заходів щодо забезпечення захисту життя та здоров’я учнів.

    Створення безпечних умов для навчання, фізичного розвитку та належних умов для соціально-психологічної реабілітації учнів, стали важливим чинником у проведенні навчально-виховної роботи нашого навчального закладу.

    Система управління охороною праці є комплексом дій з підготовки, прийняття та реалізації рішень з метою виконання організаційних, технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів.

    Головна мета роботи служби охорони праці – забезпечення безпеки, збереження життя, здоров’я та працездатності працівників і учнів під час трудового і навчального процесу.

    З метою попередження травматизму під час навчально-виховного процесу викладачі, класні керівники і майстри виробничого навчання проводять з учнями бесіди, інструктажі під час занять, лабораторно-практичних робіт, екскурсій тощо. Цей комплекс бесід має на меті забезпечити учня знання, вміння, переконання, що необхідні кожній людині для збереження життя і здоров’я, надання першої допомоги потерпілим. Учні повинні бути підготовлені до дій у небезпечних ситуаціях, знати засоби їх попередження, навчитися оберігати своє здоров’я. Бесіди мають практичну спрямованість, проводяться з урахуванням психології сприймання учнями навчального матеріалу у різних формах (ділова гра, ситуаційні завдання, круглий стіл тощо).

У процесі навчання учні ДНЗ “Сквирське ВПУ” оволодівають різними професіями, їх залучають до праці з використанням сучасного технологічного обладнання та матеріалів, електроенергії, автотранспортних засобів, іншої техніки, які є  травмонебезпечними. Тому головним завданням вивчення предмета «Охорона праці» є формування у майбутніх робітників знань і навичок з безпечного ведення робіт, відповідального ставлення до збереження життя і здоров’я, як особистого, так і інших працівників.

    Протягом усього терміну навчання учні отримують всю необхідну інформацію з питань безпеки праці, пожежної безпеки, охорони здоров’я, безпеки дорожнього руху, реагування на надзвичайні ситуації, безпеки в побуті тощо.

Відповідальний з охорони праці освітнього закладу: Прокопенко Ніна Олександрівна – інженер з охорони праці.

Контактний телефон: 096-413-98-57

Графік проведення інструктажів

План роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності у 2023-2024 р.

Перевищення допустимих навантажень, викликане підключенням багатьох приладів до однієї розетки або некоректна експлуатація електроприладів, може спричинити перегрів та коротке замкнення, що є потенційною причиною пожежі.

Щоб уникнути таких ситуацій просимо дотримуватися наступних рекомендацій:

Не підключайте до однієї розетки занадто багато електроприладів.

Використовуйте подовжувачі та розгалужувачі з обмежувачами струму.

Регулярно перевіряйте стан електромережі та розеток. При виявленні пошкоджень звертайтеся до фахівців для ремонту.

Не залишайте електроприлади увімкненими без нагляду.

Дотримуйтесь інструкцій з експлуатації кожного електроприладу та не перевищуйте встановлені обмеження щодо підключення до мережі.

Безпека вас та оточуючих залежить від дотримання цих правил.

Екскурсія до пожежної частини

До 7-ї Державної пожежної-рятувальної частини м. Сквира завітали здобувачі освіти ДНЗ “Сквирське вище професійне училище”. Під час екскурсії першокурсники мали змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, розширити уявлення про роботу пожежників, про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення. Представник пожежної частини розповів: як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей. Під час зустрічі зверталася увага здобувачів освіти на причини виникнення пожеж та їх запобігання, розповів як правильно діяти у разі пожежі. Окрім того, охочі мали можливість приміряти бойовий одяг та спорядження і відчути себе справжнім пожежним-рятівником. За спільно проведений час пролунало багато корисної інформації, у тому числі згадали і про дії у випадку повітряної тривоги та обстрілів. А також не забули наголосити на правилах поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів.

Урок з протимінної безпеки

З метою підвищення рівня обізнаності населення щодо ризиків, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами на території області продовжуємо залучати до вивчення азів протимінної безпеки якомога більше людей. В приміщення 7 ДПРЧ міста Сквира працівниками Білоцерківського РУ було проведено для здобувачів освіти ДНЗ «Сквирське вище професійне училище» урок з протимінної безпеки.
В ході заходу здобувачів освіти навчили правилам поводження із вибухонебезпечними предметами, розповіли чим відрізняється мінне поле від підозрілої знахідки. Для розуміння різноманітності підступних невідомих предметів було ознайомлено з різними видами саморобних пристроїв, які зазвичай привертають увагу підростаючого покоління. Учасниками освітнього процесу пояснили, де можна зустріти артилерійський снаряд, мінометну міну, протитанкову міну, а де може ховатись розтяжка. Слухачі отримали інформацію, яка здатна врятувати життя.

Пам‘ятайте, що невідомий предмет – не іграшка, якщо побачили – телефонуйте 101, 102, або повідомите дорослих.

Інформаційно-роз’яснювальна робота

Здобувачі освіти
ДСНС України у Київській області
1 вересня працівниками Білоцерківського РУ ГУ ДСНС проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо створення безпечних умов перебування в Сквирському вищому професійному училищі. Інспектором ДСНС проведено «Урок безпеки» під час якого здобувачам освіти нагадали основні правила поведінки в умовах небезпеки та наголосили на дотриманні правил поведінки під час звучання сигналів тривоги, бути обережними під час виявлення застарілих та сучасних вибухонебезпечних предметів .
Основною метою участі представників ДСНС України у даному заході було забезпечення безпечних умов перебування здобувачів освіти та працівників навчального закладу під час освітнього процесу.

Тиждень безпеки дорожнього руху

З метою вивчення та засвоєння знань  правил дорожнього руху, попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму  та проведення роз`яснювальної роботи  серед здобувачів освіти щодо дотримання правил дорожнього руху в ДНЗ «Сквирське ВПУ» з 15 по 21 травня пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху під девізом «Молодь за безпеку дорожнього руху» .

У рамках тижня було проведено ряд заходів:  

    – бесіди на тему: «Увага на дорозі – життя у безпеці», «Дотримання правил дорожнього руху», « Негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод та фактори, які їх спричиняють: не використання ременів безпеки», «Недотримання швидкісного режиму та правил дорожнього руху»;

– виховна година на тему: «Будь обережним на дорозі»;                                                                                                                     

– вікторина «Правила дорожнього руху»  ;                                                                                                                                                         

– практичне заняття на тему: «Надання долікарської допомоги при ДТП» ;  

– перегляд відеоматеріалів :  «Правила дорожні: знай і виконуй», «Обов`язки і права пасажирів і пішоходів», «Вимоги до велосипедистів»;

– проводились профілактичні бесіди зі здобувачами освіти стосовно безпеки дорожнього руху при користуванні велосипедами, роликовими ковзанами, скейтбордами, електросамокатами  та по дотриманню правил поведінки на залізничному транспорті.

 

Профілактичні бесіди

В рамках акції «Запобігти! Врятувати! Допомогти!» працівниками Білоцерківського РУ проведено профілактичні бесіди зі здобувачами освіти першого курсу ДНЗ «Сквирське вище професійне училище».
Здобувачам освіти нагадали елементарні правила безпеки під час поводження з електроприладами та з системами опалення, як залишити оселю у разі надзвичайної події. Окрему увагу надзвичайники приділяють безпечній поведінці при виявленні підозрілих предметів та щодо заборони випалювання сухої рослинності.
Під час бесіди рятувальники акцентували увагу на безпечній поведінці вдома під час канікул, вихідних та дистанційного навчання, на безпечному користуванні альтернативними джерелами опалювання, освітлення та для приготування їжі, а саме при використанні газових балонів, туристичних плит та пальників, генераторів.

Тиждень  безпеки життєдіяльності «Безпека понад усе»

З метою ознайомлення здобувачів освіти щодо питань особистої безпеки та захисту життя з 27 по 31 березня 2023 року в освітньому закладі пройшов Тиждень з основ  безпеки життєдіяльності.

В рамках Тижня були проведені заходи:

-година спілкування “Убезпеч своє життя” ;

-лекція на тему : «Електронні сигарети –  мінімалізація шкоди здоров’ю чи маркетинговий хід?»;

-усний журнал «Небезпечні знахідки» ;

-бесіда «Безпека життя» ( дотримання правил пожежної безпеки у побуті здобувачам освіти, які мешкають в гуртожитку.) Перегляд навчального відео щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій;

-заняття з елементами тренінгу на тему : « Підлітковий вік – вік можливостей і ризиків»;

-виховна година зі здобувачами освіти «Безпека на дорозі-безпека життя» ;

-Перегляд та обговорення відеофільмів, відеосюжетів з питань  безпеки життєдіяльності;

-в рамках акції «Запобігти! Врятувати! Допомогти!»  працівниками Білоцерківського РУ проведено профілактичні бесіди зі здобувачами освіти .

Пам’ятки з охорони праці

Поради від ДСНС України та Internews Ukraine щодо безпечного користування гаджетами

Павербанк:

Придбавши повербанк (обов’язково — сертифікований), виконайте три цикли повного заряджання/розряджання. Так він набере максимальну ємність.

Коли заряд повний, відключайте повербанк від мережі, інакше батарея поступово зменшуватиме свою потужність. Не розряджайте його до 0% після кількох перших повних циклів.

Не залишайте пристрій під прямими сонячними променями, біля гарячих предметів чи на морозі.

Не заряджайте телефон під подушкою або в кишені.

Зарядна станція:

Не підключайте станцію через вихід 220В за допомогою кабелю з двома «виделками», під’єднавши його до розетки в будинку.

Не залишайте розряджену зарядну станцію в приміщеннях із мінусовою температурою та заряджайте потужні станції лише напряму від розетки, без подовжувачів.

Не заряджайте станцію, коли вона в сумці.

Не підключайте прилади більшої потужності, ніж вказано в характеристиках вашої станції.

Не залишайте станцію підключеною до розетки в момент вимкнення електропостачання — можуть перегоріти елементи станції.

Купуйте лише сертифіковані зарядні станції від авторизованих виробників.

Великі газові балони: як використовувати безпечно?

Попри зовнішню міцність і надійність, великі балони можуть наробити біди

Ось головні правила, яких слід дотримуватися, щоб вберегти себе та оточуючих від небезпеки:

Використовуйте великі балони лише в приватному секторі. Розміщувати їх у багатоповерхівках чи високих будинках заборонено.

Обслуговувати та заправляти їх можна тільки у спеціальних організаціях. Не заправляйте балони на АЗС чи з автомобільних цистерн для перевезення газу.

Балон слід наповнювати не більше, ніж на 85% від його обʼєму. Решта обʼєму потрібна, щоб залишалося місце для розширення газу при зміні температури.

Розташовуйте балон якнайдалі від сонячних променів на відстані не менше 0,5 м від газової плити, 1 м від нагрівальних приладів.

У приміщенні, де розташований балон, має бути справна система вентиляції. Також варто щодня провітрювати це приміщення.

Регулярно перевіряйте, щоб на балоні та шлангу, приєднаному до нього, не було ніяких пошкоджень.

Дотримуйтеся правил безпеки!

Вони рятують життя.

Чадний газ

Чадний газ — підступний, адже не має ані запаху, ані кольору. З початку масових відключень електроенергії в Україні вже зафіксовано багато випадків отруєння чадним газом через використання альтернативних способів зігрівання та приготування їжі без дотримання правил безпеки.

Відчуваєте головний біль, запаморочення, втому, утруднене дихання, задишку, сухий кашель та/або нудоту? Негайно перекрийте доступ газу та відчиніть вікна. Якщо інша людина втрачає рівновагу чи свідомість, має порушення пам’яті чи зору, виведіть її на свіже повітря та викличте швидку. Такі симптоми можливі за високої концентрації чадного газу в кімнаті.

Аби запобігти шкідливому впливу чадного газу:

 не використовуйте газову плиту для обігріву приміщення;

 регулярно перевіряйте справність газових приладів, вентиляційних каналів і димоходів;

 купуйте лише сертифіковані прилади;

 не залишайте ввімкнені газові прилади без нагляду;
 завжди відчиняйте заслінку в пічці та комині;

 не встановлюйте електровитяжку та газову колонку в одному приміщенні;

 завжди провітрюйте приміщення, де є газові прилади;

 встановлюйте генератори лише на вулиці.

Пам’ятки

Рекомендації як убезпечити себе від зараження COVID-19

Правила поведінки на водоймищах (на льоду)в зимовий період

Пам’ятка “Будьте обережні з піротехнікою!”

Пам’ятка про правила поведінки при виявленні боєприпасів або речей, за зовнішніми ознаками схожих на боєприпаси

Пам’ятка “Обов’язки та права пішоходів”

Пам’ятка “Правила поведінки на льоду”

Основні правила безпечної поведінки в Інтернеті для підлітків

Профілактика та перша допомога при отруєнні медикаментами

Шановні відвідувачі сайту !

  1. “Безпека на залізниці”
  2. “Безпека на залізниці”
  3. “Безпека дітей на залізниці”
  4. “Зірки про безпеку на залізниці”
  5. “Безпека на залізниці”
  6. “Безпека дітей на залізничному транспорті України”
  7. “Правила безпеки на залізниці”



План роботи ДНЗ “Сквирське ВПУ” з охорони праці та безпеки життєдіяльності на 2022-2023 н.р.

Графік проведення інструктажів з охорони праці, пожежної безпеки, безпеки життєдіяльності на 2022-2023 н.р.



Перелік законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та пожежної безпеки

                        Про проведення заходів  у ДНЗ «Сквирське ВПУ»

Тиждень  безпеки життєдіяльності «Безпека понад усе».

З метою ознайомлення здобувачів освіти щодо питань особистої безпеки та захисту життя з 27 по 31 березня 2023 року в освітньому закладі пройшов Тиждень з основ  безпеки життєдіяльності.

В рамках Тижня були проведені заходи:

  • година спілкування “Убезпеч своє життя” ;
  • лекція на тему : «Електронні сигарети –  мінімалізація шкоди здоров’ю чи маркетинговий хід?»;
  • усний журнал «Небезпечні знахідки» ;
  • бесіда «Безпека життя» ( дотримання правил пожежної безпеки у побуті здобувачам освіти, які мешкають в гуртожитку.) Перегляд навчального відео щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій;
  • виховна година зі здобувачами освіти «Безпека на дорозі-безпека життя» ;
  • Перегляд та обговорення відеофільмів, відеосюжетів з питань  безпеки життєдіяльності;
  • в рамках акції «Запобігти! Врятувати! Допомогти!»  працівниками Білоцерківського РУ проведено профілактичні бесіди зі здобувачами освіти .

“Уникати! Запобігати! Діяти!”

27 березня 2023 року в рамках акції «Запобігти! Врятувати! Допомогти!» працівниками Білоцерківського РУ проведено профілактичні бесіди зі здобувачами освіти першого курсу ДНЗ «Сквирське вище професійне училище».
Вони нагадали здобувачам освіти елементарні правила безпеки під час поводження з електроприладами та з системами опалення, як залишити оселю у разі надзвичайної події. Окрему увагу надзвичайники приділили безпечній поведінці при виявленні підозрілих предметів та щодо заборони випалювання сухої рослинності.

“Убезпеч своє життя”

22 березня 2023 року працівниками Білоцерківського РУ проведено протипожежний інструктаж для працівників Сквирського вищого професійного училища. Трудовий колектив дізнався про найпоширеніші причини виникнення пожеж, серед яких: необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електрообладнання тощо.
Окрему увагу фахівці ДСНС звернули на послідовність дій у разі виникнення пожежі, нагадали алгоритм використання первинних засобів пожежогасіння.
Під час бесіди рятувальники акцентували на безпечному користуванні альтернативними джерелами опалювання, освітлення та для приготування їжі, а саме газові балони, туристичні плитки та пальники, генератори.
Також нагадали про дотримання правил у разі сигналу “Повітряна тривога”, правил поведінки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів та заборони випалювання сухої рослинності.

«Єдиний урок з безпеки»

25 січня 2023 року працівниками Білоцерківського РУ проведено «Єдиний урок з безпеки» зі здобувачами освіти Державного навчального закладу «Сквирське вище професійне училище».


На уроках акцентується увага на безпечній поведінці вдома під час канікул, вихідних та дистанційного навчання. Під час бесіди рятувальники акцентували на безпечному користуванні альтернативними джерелами опалювання, освітлення та для приготуваня їжі, а саме при використанні газових балонів, туристичних плит та пальників, генераторів.
Здобувачам освіти нагадали елементарні правила безпеки під час поводження з електроприладами з системами опалення, як залишити оселю у разі надзвичайної події. Окрему увагу надзвичайники приділяють безпечній поведінці при виявленні підозрілих предметів, зовні схожих на боєприпаси часів війни та правила поведінки на зледенілих водоймах.

В умовах сьогодення вкрай необхідно навчити здобувачів освіти правилам безпеки у різних життєвих  ситуаціях, а особливо правил, які збережуть здоров’я  та життя нашого підростаючого покоління під час воєнного стану. В умовах сьогодення на території нашої держави впроваджується необхідна та важлива ініціатива Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Міністерства освіти та науки України щодо створення спеціалізованих класів безпеки,у якій головною метою є теоретичне та практичне навчання молоді, а це і поводження з вибухонебезпечними предметами під час їх виявлення, дії під час повітряної тривоги тощо.

Тож сьогодні, 14 грудня, на території Сквирської об’єднаної територіальної громади відкрито такий клас безпеки у ДНЗ “Сквирське вище професійне училище”. У новому, забезпеченому усім необхідним класі на рятувальників та піротехніків вже чекали здобувачі освіти закладу. Після теоретичної частини уроку, підлітки мали змогу отримати відповіді на усі свої запитання. Особливо молодь цікавило все,що стосується вибухонебезпечних предметів та роботи рятувальників під час розмінування, звільнених Збройними силами України  територій. Також рятувальники акцентували увагу здобувачів освіти на ще одну небезпеку сьогодення – пожежі, які стаються через замикання електромережі під час блекауту. Також їм було корисно знати усі можливі способи ліквідації таких пожеж – про що також розповіли фахівці ДСНС. А представники Національної поліції вкотре нагадали здобувачам освіти про правила дорожнього руху у темну пору доби та правилам поведінки у громадських місцях. Ну і родзинкою заходу стало знайомство з пожежним автомобілем та його приладдям. Здобувачі освіти охоче працювали з рятувальним обладнанням та ділилися враженнями.

Безпека – це життя людини,

Безпека – це наше майбуття.

З метою проведення профілактичної роботи серед здобувачів освіти щодо дотримання правил безпечної поведінки, формування вміння прогнозувати небезпечні ситуації та знаходити правильні рішення щодо безпечного виходу з цих ситуацій.

В освітньому закладі в період з 22.11 по 28.11 був проведений Тиждень знань з безпеки життєдіяльності.

В рамках тижня були проведені заходи:

  1. Години спілкування «Вчимося жити в безпеці».
  2. Практичний тренінг« Надання долікарської допомоги при нещасних випадках».
  3. Усний журнал «Небезпеки, що оточують нас».
  4. Зустріч з представниками Білоцерківського районного управління Головного управління Державної служби України надзвичайних ситуацій у Київській області. Лекція на тему: «Безпека щоденного життя».
  5. Тренінг на тему : «Стрес і психічна травма. Що з нами відбувається зараз і як собі допомогти».
  6. Перегляд та обговорення відеофільмів, відеосюжетів з питань пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях.
  7. Бесіда «Куріння вбиває нове покоління» здобувачам освіти, які мешкають в гуртожитку.

Безпека понад усе

22.09.2022 року працівниками Білоцерквського РУ ГУ ДСНС проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо створення безпечних умов перебування в Сквирському вищому професійному училищі. Інспектором ДСНС проведено «Єдиний урок з безпеки» під час якого  здобувачам освіти нагадали основні правила поведінки в умовах небезпеки та наголосили на дотриманні правил поведінки під час звучання сигналів тривоги, бути обережними під час виявлення застарілих та сучасних вибухонебезпечних предметів .

Фахівці Служби порятунку поянили, що через неправильне користування електропобутовими приладами виникають пожежі, також у зв’язку з різким похолоданням рятувальники нагадали основні правила безпеки під час використання пічного опалення.

Основною метою участі представників ДСНС України у даному заході було забезпечення безпечних умов перебування здобувачів освіти та працівників навчального закладу під час освітнього процесу та в побуті.

Навчально-тренувальна евакуація

06.09.2022 р. проведено навчання – тренування з евакуації здобувачів освіти та працівників освітнього закладу на випадок сигналу повітряна тривога.

Єдиний урок з безпеки

2 вересня 2022 р. працівниками Білоцерквського РУ ГУ ДСНС проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо створення безпечних умов перебування в Сквирському вищому професійному училищі. Інспектором ДСНС проведено «Єдиний урок
з безпеки» під час якого  здобувачам освіти нагадали основні правила поведінки в умовах небезпеки та наголосили на дотриманні правил поведінки під час звучання сигналів тривоги, бути обережними під час виявлення застарілих та сучасних вибухонебезпечних предметів .

Основною метою участі представників ДСНС України у даному заході було забезпечення безпечних умов перебування учнів та працівників навчального закладу під час освітнього процесу.

Інформаційно-роз’яснювальна робота серед педагогічних працівників

30 серпня 2022 р. фахівці Білоцерківського РУ ГУ ДСНС взяли участь у педагогічній нараді з педагогами ДНЗ «Сквирське вище професійне училище» та провели інформаційно-роз’яснювальну роботи щодо створення безпечних умов перебування в закладі освіти учасників освітнього процесу з урахуванням збройної агресії Російської Федерації»

Під час заходу рятувальники нагадали правила поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів та сигналу тривоги. Особливу увагу фахівці ДСНС приділили здійсненню обов’язкової евакуації людей та дії під час сигналу «Повітряна тривога», а також надано консультацію стосовно розроблення рекомендацій, інструкцій в закладах з масовим перебуванням людей щодо розташування найближчих захисних споруд цивільного захисту (укриттів) та маршрутів евакуації людей.

Екскурсія до 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини Сквирського району

16 лютого в рамках Всеукраїнської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» до рятувальників 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини Сквирського району завітали здобувачі освіти Державного навчального закладу «Сквирське вище професійне училище».
З першокурсниками була проведена профілактична робота, під час якої їм пояснили основні правила пожежної безпеки у побуті, розповіли про правила поводження під час виявлення вибухонебезпечних предметів, про небезпеку, яка може виникнути при експлуатації пошкодженого електричного обладнання, пічного опалення або при грі з сірниками, запальничками та піротехнічними виробами.
В кінці заходу кожен, збагатившись необхідними знаннями, мав змогу одягти бойовий одяг, побувати в кабіні бойового розрахунку пожежного автомобіля та зробити фото на згадку разом з рятувальниками.

Зустріч із рятувальниками Білоцерківського РУ ГУ ДСНС України у Київській області

28 січня 2022 року рятувальники Білоцерківського РУ ГУ ДСНС України у Київській області спільно із адміністрацією Державного навчального закладу «Сквирське вище професійне училище» провели педагогічні збори під час яких вкотре довели до вчителів сумну статистику збільшення пожеж в Україні та на Київщині. Поряд з цим наголошено на небезпеку яка чатує на дітей у приватних домівках та на вулиці, а саме: небезпеку газових та електроприладів, систем пічного опалення, перебування на кризі, пустощі з вогнем та інших небезпек характерних для осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду. Роз’яснено алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних та схожих на них предметів, а також використання піротехнічної продукції їхніми дітьми.

Зважаючи на карантинні обмеження щодо відвідування навчальних закладів, збори батьків проводяться дистанційно за допомогою відеозвязку, тому фахівці ДСНС наголосили вчителям доведення основних правил додержання та виконання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту до батьків на online-зборах.

Семе через обізнаність батьків та правильне виховання, наші діти набудуть певних знань, як не спровокувати виникнення надзвичайних ситуацій та реагувати в залежності від виду небезпеки.

По завершенні працівники ДСНС поширили через інтернет-ресурси інформаційні матеріали з питань пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

Вчимося жити у  безпеці

Кожна людина в своєму житті стикається з різними небезпеками та ризиками, які можуть раптово виникнути. І чим більш сучаснішим стає світ, тим більше з’являється новацій та винаходів у різних сферах, тим більше небезпек виникає для людини.         

Саме тому в  ДНЗ “Сквирське ВПУ” з 23 по 30 листопада 2021 року  проходив  Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

Відповідно до тематики тижня  були проведені заходи:

– години спілкування «Твоя безпека – це твоя уважність»

– тренінг: «Молодь обирає здоров’я»;                                         

– виховна година на тему:«Безпека життя»;          

– усний журнал: « Небезпеки, що оточують нас»;

– бесіда на тему: «Куріння вбиває нове покоління»;

-перегляд  та обговорення навчальних відеофільмів, відеосюжетів, відеороликів:«Вибухонебезпечні предмети»,  «Небезпечні знахідки», «Правила безпеки – правила життя», «Знати, щоб вижити», « Наука катастроф.Автомобілі»; « Будь обережним на дорозі», «Надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру»;        

  -бесіда «Дбайливе ставлення до свого здоров’я» здобувачам освіти, які мешкають в гуртожитку.

Акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

21 вересня в рамках Всеукраїнської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» до рятувальників 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини м.Сквира завітали здобувачі освіти групи 11. Рятувальниками Білоцерківського районного управління, спільно з представниками Національної поліції України було проведено інформаційно-профілактичний захід «День з поліцейським та рятівником» – єдиний інтерактивний урок з правил безпечної поведінки, зокрема в частині дотримання учасниками освітнього процесу правил дорожнього руху, пожежної безпеки, цивільного захисту та інших питань безпеки життєдіяльності людини, із демонструванням окремих зразків спеціальної техніки, спецзасобів, що використовуються у службовій діяльності.
В кінці заходу кожен, збагатившись необхідними знаннями, мав змогу одягти бойовий одяг, побувати в кабіні бойового розрахунку пожежного автомобіля, та зробити фото на згадку разом з рятувальниками.

Про проведення Тижня безпеки дорожнього руху  в ДНЗ « Сквирське ВПУ»

З метою  запобігання травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод та привернення уваги молоді та педагогічних працівників до правил поведінки на дорогах з  17 по 21 травня 2021 року в ДНЗ «Сквирське ВПУ» був проведений Тиждень безпеки дорожнього руху.

         У рамках Тижня безпеки дорожнього руху було проведено ряд заходів.

     У навчальних групах майстрами виробничого навчання, класними керівниками були проведені виховні години: «Будь обережним на дорозі».

      Вихователі гуртожитку  прочитали для здобувачів освіти   лекцію  на тему:« «Дорожні пригоди та їх наслідки»,  у ході якої ознайомили молодь із статистикою дорожньо-транспортних пригод,  котрі сталися на теренах Київської області, а також нагадали правила безпечного переходу дороги, посадки в громадський транспорт, виходу з громадського транспорту. Викладач  ПДР  та інженер з охорони праці провели  вікторину «Наш друг-безпечний рух».

        Цікаво пройшло обговорення переглянутих фільмів  «Наука катастроф. Автомобілі», «Правила дорожні: знай і виконуй».

     За участю працівників Національної Поліції міста Сквири викладач ПДР провів  Національний урок з безпеки дорожнього руху «Безпечна дорога додому» .

         Протягом Тижня безпеки дорожнього руху зі здобувачами освіти  проводились профілактичні бесіди щодо попередження  дорожньо-транспортних пригод та дотримання правил дорожнього руху.                                                            

Проведення Тижня безпеки дорожнього руху показало, що здобувачі освіти   ознайомлені з   правилами  дорожнього руху та наслідками, які можуть відбуватись в разі недотримання правил дорожнього руху, а також володіють навичками поведінки на вулиці  та  дорозі.

День цивільного захисту

З метою формування в здобувачів освіти  умінь, навичок   чітко діяти в різних  надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я і життя та розвитку в них  відваги, витримки, ініціативи та кмітливості, взаємодопомоги, постійної готовності правильно діяти при загрозі чи виникненні надзвичайних ситуацій; практичної перевірки вмінь та навичок здобувачів освіти користуватися засобами індивідуального  захисту, надавати першу домедичну допомогу 18 травня 2021 року в ДНЗ «Сквирське  ВПУ» був проведений День цивільного захисту .

     Розпочався він  з  урочистої   лінійки, на якій було  оголошено  план проведення  Дня цивільного захисту.

      Протягом дня молодь мала змогу переглянути навчальні фільми: «Знати, щоб вижити», «Про проведення евакуації», «Небезпечні знахідки»;  практично ознайомитися із засобами захисту органів дихання та шкіри, виконати  нормативи цивільного захисту по одяганню загальновійськового протигазу та  захисного костюма Л-1 та виконали норматив з бігу 100 м.

         Проведені  заходи  викликали  жвавий інтерес  у  здобувачів освіти.    Вони  переконалися в тому, що отримані знання знадобляться  у використанні в   повсякденному житті.

Екскурсія здобувачів освіти ДНЗ «Сквирське ВПУ» до Сквирського районного сектору Державної служби України з надзвичайних ситуацій

12 травня 2021 року була проведена екскурсія для здобувачів освіти ДНЗ «Сквирське ВПУ» до Сквирського районного сектору Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
    Під час екскурсії рятувальники розповіли про основні небезпеки пов’язані із використанням вогню, можливими джерелами пожеж, нагадали правила безпеки, розповіли, як потрібно діяти у випадку виникнення надзвичайної ситуації, та  що робити для її запобігання. Особливу увагу вони звернули на небезпеку знаходження невідомих предметів, пояснивши, що чіпати незнайомі предмети небезпечно, оскільки вони можуть містити вибухові речовини.     Та найбільшу цікавість здобувачів освіти викликало пожежно-рятувальне обладнання, спорядження та техніка. Вони приміряли бойовий одяг та спорядження, які використовують працівники аварійно-рятувального підрозділу.                              

“Всесвітній день охорони праці”

28 квітня – Всесвітній день охорони праці. Цей день встановлено з метою привернення уваги суспільства,органів державної влади,суб’єктів господарювання,громадських організацій до питань з охорони праці,запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням,вшанування пам’яті осіб,які загинули на виробництві.
Щороку Міжнародна організація праці акцентує увагу суспільства на різних викликах, які стоять у сфері охорони праці.У 2021 році заходи здійснюються під девізом “Передбачити, готуватися та реагувати на кризи- інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі”.
У освітньому закладі проводиться інформаційно – роз’яснювальна робота з працівниками та здобувачами освіти щодо безпеки праці на робочих місцях.
Розроблені брошури,буклети,пам’ятки щодо вимог безпеки праці.

Про проведення Дня охорони праці в Україні 28 квітня 2021 р.

Тиждень  безпеки життєдіяльності у ДНЗ «Сквирське вище професійне училище»

З метою збереження  і захисту життя, забезпечення особистої безпеки здобувачів освіти  з 22 по 26 лютого 2021 року в освітньому закладі був проведений  Тиждень  безпеки  життєдіяльності.

В рамках Тижня були проведені заходи:

  • година спілкування «Життя людини – найвища цінність» ( проводилося у всіх навчальних групах);
  • перегляд відео сюжетів, відео  роликів, відео фільмів «Безпечний інтернет», «Знати, щоб вижити»,  «Правила безпеки – правила життя», «Медична допомога а екстрених ситуаціях», « Вибухонебезпечні предмети» ;
  • лекція на тему «Молодь за здоровий спосіб життя»;
  • вікторина на тему: «Правила безпечної поведінки»;
  • бесіда «Дбайливе ставлення до свого здоров’я».
  • відбулася зустріч з представником Сквирського районного сектору   Державної служби України з надзвичайних ситуацій 
  • був проведений Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку на тему: «Пожежі краще запобігти!»
  • усний журнал на тему: «Безпека  щоденного життя»;
  • проведений захід «Разом до найкращого інтернету».

Участь у Всеукраїнському конкурсі дитячих малюнків

З 10.02-22.02 2021 р. у ДНЗ «Сквирське ВПУ» пройшов Всеукраїнський конкурс дитячих малюнків на тему : «Пожежі краще запобігти!».

Роботи переможців надані до Сквирського районного сектору для участі у районному етапі конкурсу.

Конкурс дитячого малюнка

«Охорона праці очима дітей  –  2020»

26 лютого 2020 року учні ДНЗ «Сквирське ВПУ»  прийняли участь у конкурсі дитячого малюнка « Охорона праці очима дітей- 2020».

У актовому залі Сквирського районного центру дитячої та юнацької творчості відбулося нагородження переможців районного етапу конкурсу дитячого малюнку “Охорона праці очима дітей” за участю голови Сквирської райдержадміністрації Оксани Славінської та начальника управління соціального захисту Сквирської райдержадміністрації Надії Рогози.

Активними учасниками конкурсу стали учні загальноосвітніх шкіл, позашкільних навчальних закладів району  та учні ДНЗ «Сквирське ВПУ».

Журі конкурсу  дитячого малюнку визначили авторів кращих робіт, що увійшли до фіналу мистецького марафону.

Переможцями стали учні ДНЗ «Сквирське ВПУ»:

І місце ЦИМБАЛ Олександручень І курсу  група49,

ІІ місце СКРИПАЧУК Ярослав учень І курсу  група 29 ;

ІІ місце КРАЄВСЬКИЙ Артур, учень І курсу група 49;

ІІІ місце ПАРФЕНЮК Юрій учень ІІІ курсу  група 37,

ІІІ місце ЧЕРНЕГА Юрій, учень ІІІ курсу група 47.

Переможці  конкурсу нагороджені грамотами Сквирської райдержадміністрації та солодкими  подарунками,  що надала ТОВ фірма «Грона».

Тиждень знань з безпеки життєдіяльності

у ДНЗ «Сквирське вище професійне училище»

З метою проведення роботи з учнями щодо питань особистої безпеки та захисту життя з 11 по 15 листопада 2019 року в училищі пройшов Тиждень знань з безпеки життєдіяльності.

В рамках Тижня були проведені:

  • – година спілкування на тему: «Я ціную своє життя»;
  • – тренінг з профілактики паління;
  • – тренінг з безпеки учнів в Інтернеті;
  • – виставка книг, періодики «Про безпеку пам’ятай – у біду не потрапляй!»;
  • – лекція в гуртожитку на тему: «Наркоманія як суспільна проблема»;
  • – перегляд та обговорення відеофільмів, відеосюжетів з питань безпеки життєдіяльності;
  • – зустріч з працівниками Сквирського районного сектору Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Екскурсія до Сквирського районного сектору

13 вересня 2019 року з покладання квітів до пам’ятника Героям Чорнобиля розпочалася екскурсія до Сквирського районного сектору Державної служби України з надзвичайних ситуацій для учнів    І курсу  групи № 49 ДНЗ «Сквирське ВПУ».

Під час екскурсії рятувальники розповіли учням, як недбалість і пустощі приводять до пожеж, навчили правил безпечного поводження у побуті та на вулиці, правил відпочинку на природі, водоймах, під час виявлення вибухонебезпечних предметів та у разі виявлення пожеж у побуті.

Учні із задоволенням розглядали та приміряли бойовий одяг вогнеборців, ознайомлювались з пожежно-рятувальною технікою і наявним оснащенням рятувальників.

Така зустріч із пожежниками надовго запам’ятається учням.

Тиждень безпеки дорожнього руху

«Безпечний рух на дорозі – запорука безпечного життя!»

Під таким гаслом пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху з 18 по 22 листопада 2019 року в ДНЗ «Сквирське ВПУ».

В освітньому закладі були проведені заходи:

  • Години спілкування «Безпека на дорозі-безпечне майбутнє»;
  • Лекція на тему: «Наш друг-безпечний рух»;
  • Бесіда на тему: «Правила руху завчи доладу, щоб не потрапити раптом в біду»;
  • Вікторина «Чи знаєш ти, правила дорожнього руху»;
  • Перегляд фільмів на тему: « Наука катастроф – Автомобілі», «Безпека пішоходів – у руках самих пішоходів»;
  • Єдиний національний урок «Безпечна країна» з участю працівників Національної Поліції міста Сквира на тему: «Обов’язки і права пішоходів».
  • Роз’яснювальна робота серед учнів, батьків щодо безпеки дорожнього руху.

Усі заходи мали на меті привернути увагу учнів до проблем травматизму та смертності на дорогах і поліпшення дорожньої безпеки.

Проведення Тижня дорожнього руху показало, що учні в достатній мірі знають Правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом.