Об’єднане методичне засідання педагогічних працівників.

Повістка денна: творчий звіт педагогічних працівників, що атестуються у 2023-2024 навчальному році.

 

 

 

 

 

свято “Колодія”

Відкритий виховний захід до свята Колодія, вихователь Тишкевич Любов МихайлівнаКолодій– це старовинне свято, що знаменує зустріч зими з весною, початок нового життєвого циклу, відродження життєвих сил природи та й усього живого на землі .


Напередодні здобувачами освіти разом з вихователями приготовлені вареники та рогалики, які здобувачі освіти змогли скуштувати після заходу.

 

Відкритий урок зарубіжної літератури

Відкритий урок зарубіжної літератури на тему: ” Ернест Міллер Гемінгвей повість- притча “Старий і море”, група 13, викладач Корнійчук Ніна Андріївна

 

“Вивчення техніки виконання елементів баскетболу”

Відкритий урок фізичної культури на тему: “Вивчення техніки виконання елементів баскетболу”, група 12, викладач Яскір Володимир Семенович. Зміст даного уроку відповідав вимогам освітньої програми та меті поставлених завдань. Структура уроку не порушена, етапи уроку побудовані послідовно, час розподілений раціонально. Здобувачі освіти розуміли викладача, команди, які він давав під час уроку; гарно володіли м’ячем.

 

 

 

 

 

 

Відкритий урок виробничого навчання

У рамках місячника механізації у Державному навчальному закладі “Сквирське вище професійне училище” відбулися наступні заходи: конкурс фахової майстерності з професії “Тракторист- машиніст сільськогосподарського виробництва”, під час якого здобувачі освіти за допомогою практичних завдань активізували освітню діяльність , тиждень «Трактори”, “Правил дорожнього руху “, “Охорони праці” та “Сільськогосподарських машин” під час якого здобувачі освіти вирішували цікаві тести та кросворди, відбувалися захоплюючі вікторини та брейн-ринги. За результатами роботи протягом кожного тижня найбільш активні учасники нагороджені грамотами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наказ про створення атестаційної комісії у 2023-2024 н.р.

Об’єднане методичне засідання педагогічних працівників

Повістка денна: творчий звіт педагогічних працівників, що атестуються у 2022-2023 навчальному році.

Відкритий урок виробничого навчання

“Ніхто не робиться майстром, не тренуючись” Ян Коменський

В рамках місячника методичної роботи майстром виробничого навчання Галиною Мухіною проведений відкритий урок виробничого навчання на тему: ” Попереднє сервірування столу”. Під час якого здобувачі освіти вдосконалювали професійні знання, уміння та навички у процесі попередньої сервіровки столу до обіду.

Майстер створила всі умови для успішного засвоєння програмового матеріалу, а здобувачі освіти продемонстрували організованість, активність та хороші знання з предмету. Правильно і раціонально організована робота сприяла реалізації мети уроку .

Відкритий урок іноземної мови

В рамках місячника методичної роботи викладачем іноземної мови Іриною Василівною Польгун проведений відкритий урок іноземної мови на тему: ” The System of Education in Britain”. Метою даного уроку є : активізація лексичного та граматичного матеріалу в говорінні, аудіюванні та читанні; розширення знань здобувачів освіти про освіту в англомовних країнах та закріплення знань про освіту в Україні.

Відкритий урок охорони праці на тему: “Перша допомога при ударах, вивихах, переломах, розтягнені зв’язок. Перша допомога при кровотечах та пораненнях”

02.02.22 року в ДНЗ ,, Сквирське ВПУ” відбувся відкритий урок охорони праці на тему: “Перша допомога при ударах, вивихах, переломах, розтягнені зв’язок. Перша допомога при кровотечах та пораненнях” зі здобувачами освіти другого курсу, які навчаються за спеціальністю “Кухар; Офіціант”.

Тема уроку є актуальною та повністю розкрита. Структура уроку дотримана, сприяла активному вирішенню поставлених завдань. Під час проведення уроку викладач доцільно використовував всі методи , форми навчання. Ефективному засвоєнню матеріалу сприяло використання під час уроку технічних засобів навчання. Навчальний матеріал кожної частини заняття відповідав поставленим завданням. Дозування навантажень, розподіл часу на частини уроку були раціональними і методично обґрунтованими. Також під час уроку відчувався зв’язок зі здобувачами освіти, атмосфера була не вимушеною, а доброзичливою та емоційною.

Відкритий урок історії України

В рамках місячника методичної роботи викладачем історії Іриною Володимирівною Вдовиченко проведений відкритий урок історії України практичне заняття на тему:” Голодомор 32-33 р. мовою документів, свідчень, чисел”. Метою даного уроку є формування уміння здобувачів освіти логічно осмислити та робити аналіз історичних фактів, формувати уміння і навички роботи з історичним та ілюстративним матеріалом; розвивати уміння здійснювати аналіз здобутої інформації.

Відкритий урок матеріалознавства і ТКМ на тему: ” Матеріали для газового зварювання і різання”

Відкритий урок матеріалознавства і ТКМ на тему: ” Матеріали для газового зварювання і різання”, група 19, викладач Сергій Васильович Вітюк.

Метою даного уроку було ознайомити здобувачів освіти з матеріалами для газового зварювання і різання; формувати творчу працелюбність; сприяти розвитку пам’яті, технічного мислення.

Зміст даного уроку відповідає вимогам навчальної програми та меті поставлених завдань. Робота з вивчення нового матеріалу характеризується конкрентністю й чіткістю реалізації основних завдань уроку. Також оптимально організована самостійна робота здобувачів освіти під керівництвом викладача з урахуванням рівня їх освітніх можливостей.

Зміст уроку сприяв розвитку в здобувачів освіти інтересу до навчання.

Відкритий урок з фізики та астрономії на тему: Робота та потужність електричного струму. Розв’язування задач

31.01.22 року в ДНЗ ,, Сквирське ВПУ” відбувся відкритий урок з фізики та астрономії на тему: ,,Робота та потужність електричного струму. Розв’язування задач” зі здобувачами освіти другого курсу, які навчаються за спеціальністю,,Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів ”. Тема уроку є актуальною і повністю розкритою за чинною програмою. Викладач доцільно використала всі методи , форми і прийоми під час проведення уроку.

Також протягом усього уроку викладач вміло використовувала міжпредметні зв’язки і підготувала цілий ряд завдань, які напряму пов’язані з майбутньою спеціальністю здобувачів освіти, чим досягла максимальної мотивації до роботи на уроці.
Учні в свою чергу приймали активну участь у ході уроку: виконували різнорівневі завдання, індивідуально працювали із таблицями та при ,, Мозковому штурмі”, у групі, при виконанні експериментальної задачі. Урок пройшов динамічно та продуктивно, завдяки активній співпраці викладача та здобувачів освіти.

Викладач фізики та астрономії Шембелян Леся Миколаївна

Відкритий урок виробничого навчання

Відкритий урок виробничого навчання у групі 42 на тему: ” Обпилювання металу. Прийоми обпилювання. Способи обпилювання.”

Майстер виробничого навчання – Кудлай Михайло Миколайович.

Відкритий урок виробничого навчання на тему:” “Приготування котлетної маси з різних видів риби та напівфабрикатів”

Відкритий урок виробничого навчання на тему:” “Приготування котлетної маси з різних видів риби та напівфабрикатів”, група 22, майстер виробничого навчання – В’ячеслав Майорко.

Метою даного уроку було: сформувати вміння та навички з приготування котлетної маси та напівфабрикатів з неї; оволодіти прийомами порціонування та панірування напівфабрикатів, дотримуючись правил ведення технологічного процесу, охорони праці, санітарної гігієни.

Урок виробничого навчання відповідав поставленим до нього вимогам, Тобто була ясно і чітко сформульована його навчальна мета, правильно поєднувались колективна і індивідуальна робота здобувачів освіти.

Відкритий урок виробничого навчання на тему: “Відкривання та подача напоїв. Декантування вина”, група 20, майстер виробничого навчання Інна Омельчук

Метою даного уроку було: навчити здобувачів освіти відкривати та подавати вино; проводити декантацію та аерацію вина; розвивати в здобувачів освіти відчуття прекрасного, естетичний смак, бажання підняти відвідувачам настрій досконалим обслуговуванням; розвивати в здобувачів освіти відчуття прекрасного та естетичний смак.

Урок пройшов динамічно, відчувався емоційний зв’язок майстра зі здобувачами освіти. Мета уроку досягнута.

Відкритий урок фізичної культури

16.11. 2022 р. відбувся відкритий урок фізичної культури у групі № 10 на тему: ” Виконання удару по м’ячу внутрішньою стороною стопи.” Викладач Василь Васильович Дюбін.

Відкритий урок виробничого навчання

15.11. 2022 р. майстром виробничого навчання Олександром Івановичем Гирою у групі № 10 був проведений відкритий урок виробничого навчання. Тема уроку: “Виконання транспортних робіт.” Мета: закріпити знання, набуті під час теоретичних занять; розвивати творчий підхід до навчання, раціональне мислення, координацію рухів; виховувати почуття поваги до своєї праці.

Урок проведено ефективно, структура дотримана. Під час уроку забезпечувався оптимальний зв’язок усього комплексу навчально-виробничих цілей, увагаі і мислення здобувачів освіти концентрувалася на основних, повідних завданнях теми, що вивчається.

Атестація педагогічних працівників(презентація)

Наказ МОН від 06.10.2010 №930 Типове положення про атестацію педагогічних працівників


Постанова КМУ №800 від 21.08.2019 Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників

Атестація 2023-2024 р.


План проходження курсів