Секрет вічної молодості?!
Get Adobe Flash player

Секрет вічної молодості?!

Корисні чи не корисні біотики? Їх пригнічують стреси, кривдить «хазяїн» - ледачим способом життя й поганими продуктами харчування. Їх убивають антибіотики… Але ж від нормального стану бактерій, що живуть у кишківнику, безпосередньо залежить наше самопочуття!

Учні групи 17К згодні: «Доти, доки із цими мікроорганізмами все добре, людина може не помічати їх. Але тільки – но порушується природна рівновага нашого «внутрішнього світу», здоров`я погіршується». Останнім часом доволі часто можна почути, що мікрофлору кишківника легко відновити за допомогою пробіотиків і пребіотиків. Зокрема, корисні мікроорганізми містять квашена капуста, соління (під час приготування яких не використовували оцет), йогурт і кефір. На щастя, пребіотичні властивості мають багато продуктів: молочнокислі, картопля, банани, спаржа, цибуля, цибуля - порей, часник, салатний цикорій, ріпа. Також традиційним джерелом пребіотиків є висівки, переважно вівсяні та пшеничні.

До речі, сучасні дослідники встановили, що в довгожителів Кавказу, старших за 95 років, склад мікрофлори кишківника дуже схожий на дитячий: основну ланку становлять лакто – і біфідобактерії. Ї кількість цих бактерій у них не зменшується з віком та має чіткий зв`язок із тривалістю життя. Можливо, розшифровування природи цієї закономірності допоможе людству знайти секрет вічної молодості?

На даний момент 18 гостей на сайті