Get Adobe Flash player

Економіко-технологічний словник кулінара - завантажити

Аналітико-статистичний словник - завантажити

Економічний словник спеціаліста АПК - завантажити

Словник економіко-політологічної термінології - завантажити

Домашнє завдання для учнів гр№33 з предмету «Економіка підприємства» - завантажити

Основи галузевої економіки та підприємництва - завантажити

Домашнє завдання для учнів гр№ 12 з предмету:»Економіка і організація аграрного виробництва» - завантажити

Домашнє завдання для чнів гр№ 33 з предмету:»Основи агробізнесу і підприємництва» - завантажити

Домашнє завдання для учнів гр№ 12 з предмету:»Економіка і організація аграрного виробництва» - завантажити

Домашнє завдання для учнів гр№ 11 - заватажити

Економічний практикум - завантажити

Економічні кросворди - завантажити

Питання до тематичної атестації № 2 в групі № 11 з дисципліни «Економіка і організація агровиробництва» - завантажити

Домашнє завдання для учнів гр № 33 з предмету «Основи статистики» - заватажити

Нормативи - завантажити

Кабінет економіки: «Потреби споживача й закономірності його економічної поведінки»

Можливості практичного застосування знань з цього питання полягають в тому, що:

1) розуміючи структуру потреб та знаючи причини змін цієї структурии, ми маємо змогу прогнозувати зміни у споживанні своєї родини, близьких чи просто знайомих нам людей;

2) розрахувавши структуру споживання (частку витрат на задоволення окремих потреб) і порівнявши її зі структурами раціонального споживання (рекомендованими фахівцями), можна запропонувати напрями вдосконалення процесу споживання, фактичного вдосконалення задоволення потреб.

Зазначені можливості стають зрозумілими, тоді, коли ми дізнаємось:

  • що таке потреби та споживчі блага як засоби їхнього задоволення;
  • як класифікують потреби та споживчі блага;
  • що спонукає споживача у його виборі певних товарів, продукції чи послуг.

Пояснює учениця групи № 25 Мартинюк Марина Ігорівна.

Який посуд кращий?

Тарілки, зроблені з бамбука, цукрової тростини, крохмалю й води, як стверджують виробники, борються із забрудненням навколишнього середовища. У звичайних умовах ці тарілки розкладаються за 180 днів, а у воді – за 2 дні. Цей екологічний посуд придатний для мікрохвилівки, духовки й холодильника.

Пластиковий посуд дуже зручний. Каші в ньому не звариш – розплавиться пластик. Але в такій тарі зручно переносити й розігрівати в мікрохвилівці продукти, вона не б’ється. Та побоюйтеся пластикового посуду з меламіну. Якщо на зворотному боці пластикової коробочки є напис melamin – у жодному разі не купуйте й тим більше не використовуйте за призначенням.

Меламін містить формальдегід, що виділяється в їжу від взаємодії з гарячою водою, особливо, якщо посуд подряпаний. Формальдегід відноситься до карцерогенів, викликає сильне подразнення очей, горла, шкіри, дихальних шляхів і легенів.

Радять фахівці

Уникайте однотонних поверхонь білого, жовтого і золотавого кольорів. Ці кольори ніколи нічого не маскують. Не купуйте меблі з однотонною синьою, чорною, темно-зеленою і яскраво-червоною оббивкою – на таких тканинах помітні кожна порошина й будь-який волосок.

Не використовуйте керамічну плитку чорного, темно-синього або темно-зеленого кольору для облицювання ванних кімнат, інакше вас чекає щоденна боротьба з мильним нальотом і водяним каменем.

Найкращий колір для місць загального користування – слонова кістка. Краплистий малюнок покриття на кухонній підлозі сховає дратівне дрібне сміття й крихти, поки й вас не з’явиться хвилинка, щоб узятися за віник.

Люди так улаштовані, що кладуть речі не на спеціально відведені місця, а головним чином у ті місця, що під рукою. Ніхто по добрій волі не стане тягтися до верхньої полиці, якщо книжку можна притулити нижче ( навіть якщо верхня полиця порожня, а на нижній книги тісняться в три ряди). Тому вішайте полиці там, де зручно, а не там, де вони «вписуються».

На даний момент 26 гостей на сайті