свято “Колодія”

Відкритий виховний захід до свята Колодія, вихователь Тишкевич Любов Михайлівна. Колодій– це старовинне свято, що знаменує зустріч зими з весною, початок нового життєвого циклу, відродження життєвих сил природи та й усього живого на землі .


Напередодні здобувачами освіти разом з вихователями приготовлені вареники та рогалики, які здобувачі освіти змогли скуштувати після заходу.

 

Відкритий урок зарубіжної літератури

Відкритий урок зарубіжної літератури на тему: ” Ернест Міллер Гемінгвей повість- притча “Старий і море”, група 13, викладач Корнійчук Ніна Андріївна

 

Об’єднане методичне засідання

Повістка денна: 1. Підведення підсумків методичної роботи. ( Бондаренко Л.С.)2. Виховна діяльність майстра виробничого навчання. (Кононський О.В.) 3. Сучасний урок виробничого навчання (Гира Г.П.) 4. “У вихованні неважливого не буває…”- власний досвід роботи. ( Тишкевич Л.М)

Тиждень англійської мови

“Cineta Club”

З 26.02-29.02.2024 в ДНЗ “Сквирське ВПУ” проходив тиждень іноземної мови під керівництвом викладача Ірини Василівни Польгун. В рамках якого відбувалися наступні заходи: “Cineta Club”- перегляд та обговорення навчальних відео, мультфільмів, уривків з фільмів англійською мовою, “Travelling to English”- Stations 1-8 – пізнавальна гра для здобувачів освіти першого курсу, “Мy Playlist- Learning English through songs” Вчимо англійську через пісні -позакласний захід, ” Glory to Ukraine! We are grateful for British support!- позакласний захід “Talking about our country in English”

Тиждень зарубіжної літератури

“Зарубіжні письменники і Україна”

З 26.02.-29.02.2024 р. в освітньому закладі проходив тиждень зарубіжної літератури під керівництвом викладача Ніни Андріївни Корнійчук. В рамках якого відбулися наступні заходи: заочна екскурсія “Зарубіжні письменники і Україна”, засідання круглого столу “Новинки сучасної світової літератури”, поетична вікторина “Упізнай поета за віршем”, створення та перегляд відео-презентації “Твори світових письменників на театральній сцені”.

Фахова майтерність

В рамках місячника методичної роботи з 12.02-22.02.2024 р. в освітньому закладі відбувся конкурс фахової майстерності з професії “Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів”. Під час проведення якого відбулися наступні заходи: інструктаж з охорони праці, перегляд відео інструкцій з охорони праці та випробування знань здобувачів освіти з даного предмету; виконання комплексних тестових завдань зі спецпредметів. Також старшим майстром Сергієм Миронським організована зустріч з представниками фірми “ДНІПРО-М” для ознайомлення здобувачів освіти з сучасним обладнанням. Майстрами виробничого навчання з даної професії проведено практичний тур під час якого конкурсанти виконували монтаж, демонтаж, балансування коліс автомобіля. Наступний тиждень конкурсу розпочався виконанням тестових завдань з предмета “Слюсарна справа”, ознайомлення з завданнями практичного туру слюсарного напрямку, розробки технологічних карток; проведення практичного туру (слюсарного напрямку), а саме виготовлення деталей для навісного замка з учнями навчального закладу та ЗОШ міста. За результатами оцінювання переможцем конкурсу визнано Стогнія Владислава (група 42), ІІ місце отримав Скочинський Артем ( група 53), ІІІ місце розділили Дворецький Микола (група 43) та Луценко Максим (група 43). Учні ЗОШ міста нагороджені подяками за активну участь.

 

 

Вебінар

Участь методиста Любов Бондаренко, старшого майстра Сергія Миронського, заступника директора з виховної роботи Діани Вдовенко, викладачів Олександра Кононського та Наталії Романової в обласному вебінарі-практикумі на тему: “Безпечна поведінка всіх учасників освітнього процесу у цифровому середовищі”.

«Апсайклінг як мистецтво»

Відповідно до плану роботи Навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Київській області у 2023 році, з метою свідомого ставлення до екологічних проблем та формування екологічної культури здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти Київської області, у вересні – листопаді 2023 року було проведено обласний конкурс «Апсайклінг як мистецтво». За результатами презентації конкурсних робіт та рішення експертної комісії Конкурсу Державний навчальний заклад “Сквирське вище професійне училище” нагороджений дипломами І та ІІ ступеня у номінаціях “Текстильний напрямок”,Апсайклінг в інтер’єрі“, “Енергетичний апсайклінг”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Київській області нагороджено дипломом ІІ ступеня педагогічний колектив ДНЗ “Сквирське ВПУ” за краще забезпечення організації професійної підготовки напряму “Сільськогосподарське виробництво”

 

 

 

 

 

 

“Проєктні технології під час інтегрованих уроків загальноосвітньої підготовки майбутніх зварників”

Участь викладача Сергія Вітюка та майстра виробничого навчання Сергія Савчука в практичному семінарі для педагогічних працівників напряму “Металообробна галузь” та викладачів природничих предметів на тему: “Проєктні технології під час інтегрованих уроків загальноосвітньої підготовки майбутніх зварників”

 

 

 

 

 

 

“Медіаграмотність з питань протидії гібридним загрозам та інформаційно-пропагандиському впливу”.

Участь заступника директора з виховної роботи Діани Вдовенко та методиста Любов Бондаренко в онлайн -тренінгу на тему:”Медіаграмотність з питань протидії гібридним загрозам та інформаційно-пропагандиському впливу”.

 

 

 

Методичне засідання педагогічних працівників.

19.12. 2023 р. відбулося об’єднане методичне засідання педагогічних працівників.
Повістка денна:

  1. Підсумки роботи методичних комісій за І семестр (Бондаренко Л.С.)
  2. «Роль баскетболу на уроках фізичної культури» (Яскір В.С.)
  3. «Формування читацької компетентності на уроках зарубіжної літератури» (Корнійчук Н.А.)
  4. «Використання ІКТ на уроках виробничого навчання» (Чорний В.М.)

 

 

 

Результати конкурсу

Переможницею конкурсу стала здобувачка освіти ІІ курсу Михайлюк Анна, ІІ місце здобув Шендерівський Михайло та Недашківська Діана ( ІІІ курс), ІІІ місцеКулеша Дарина ( ІІ курс) та Пащенко Евеліна ( І курс).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приготування страв

Приготування учасниками конкурсу страв: “Копчений фаршмак з кростіні”, “Канелоні пікантні з прованськими травами”, “Кростіні “Капрезе” з мармеладом з червоної цибулі та смородини”, “Мілфей з цукіні фарширований помідорами та моцарелою”, “Вирізка з свинини запечена з тапенадом”, “Гарбузовий крем-суп з сочевицею і томатом”, “Ломейн”, “Лосось по-тайськи, “Цибулевий по-паризьки”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Конкурс страв

З 20.11- 29.11.2023 р. відбувся конкурс фахової майстерності з професії “Кухар”. В рамках якого було проведені наступні заходи: підготовка презентації від кожної групи на тему:” Моя майбутня професія”, теоретичний тур “Кращий за професією”, ознайомлення з новітніми технологіями (технологія су-від) пароконвектомат, тестові завдання зі спецпредметів, розроблення технологічних карток до страв, ознайомлення з презентацією: “Молекулярна гастрономія. Використання наукових методів для створення нових структур та смаків”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всеукраїнських учнівських олімпіад з фізики

В ДНЗ,,Сквирське ВПУ” відбувся І етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з фізики. Викладач фізики та астрономії Шембелян Леся Миколаївна

 

 

 

«Індукційна плита: правда та міфи»

Захист навчального проєкту з фізики: «Індукційна плита: правда та міфи»
В ДНЗ «Сквирське ВПУ» відбувся захист навчального проєкту з фізики: «Індукційна плита: правда та міфи».
Фізика – це настільки цікава та багатогранна наука, що вона абсолютно не вміщається в обсяг програми вивчення її за рівнем стандарту. І тут на допомогу викладачу приходять інноваційні методи навчання, а саме проєктна технологія. Така технологія дозволяє опрацювати великий обсяг інформації за порівняно невеликий час, головне, щоб дана інформація була цікавою для здобувачів освіти. Тому теми навчальних проєктів викладач підбирає для кожної спеціальності окремо. Наприклад, здобувачам освіти, які навчаються за спеціальністю «Кухар. Офіціант» подобається працювати над проєктом на тему: «Індукційна плита: правда та міфи».
Викладач фізики та астрономії: Шембелян Леся Миколаївна

 

 

 

Українська мова ,яка мелодійна!

З метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання любові та розуміння її значення у житті людини в Державному навчальному закладі “Сквирське вище професійне училище” відбувся предметний тиждень української мови, серед здобувачів освіти під керівництвом викладачів української мови та літератури Ніни Андріївни Корнійчук та Олени Миколаївни Маличенко. Проведені наступні заходи: І етап ХХІV Міжнародного мовного конкурсу ім. Петра Яцика. “Мова наша калинова”., І етап ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка, мовна вікторина “Мова наша калинова”, інтелектуально- пізнавальна гра ” У світі української слова”, мовознавча вікторина “Розумака”. За результатами проведеного тижня активні учасники нагороджені грамотами на щотижневій лінійці.

 

 

 

 

 

Вивчення техніки виконання елементів баскетболу

Відкритий урок фізичної культури на тему: “Вивчення техніки виконання елементів баскетболу”, група 12, викладач Яскір Володимир Семенович. Зміст даного уроку відповідав вимогам освітньої програми та меті поставлених завдань. Структура уроку не порушена, етапи уроку побудовані послідовно, час розподілений раціонально. Здобувачі освіти розуміли викладача, команди, які він давав під час уроку; гарно володіли м’ячем.

 

 

 

 

 

 

 

Тракторист- машиніст сільськогосподарського виробництва

У рамках місячника механізації у Державному навчальному закладі “Сквирське вище професійне училище” відбулися наступні заходи: конкурс фахової майстерності з професії “Тракторист- машиніст сільськогосподарського виробництва”, під час якого здобувачі освіти за допомогою практичних завдань активізували освітню діяльність , тиждень «Трактори”, “Правил дорожнього руху “, “Охорони праці” та “Сільськогосподарських машин” під час якого здобувачі освіти вирішували цікаві тести та кросворди, відбувалися захоплюючі вікторини та брейн-ринги. За результатами роботи протягом кожного тижня найбільш активні учасники нагороджені грамотами.

 

 

 

 

 

На потреби ЗСУ

В рамках обласного пошуково- професійного проєкту “Смачно. Корисно.Креативно. Культура харчування України” та тижня професій напрямку “Громадське харчування” відбулася ярмарка автентичної української кухні- Кружаймо. Зібрані кошти передані на потреби ЗСУ

 

 

 

 

 

Смачно, корисно, креативно

В рамках обласного проєкту “Смачно, корисно, креативно. Культура харчування України” та тижня професій напрямку “Громадське харчування” в Державному навчальному закладі “Сквирське вище професійне училище” майстрами виробничого навчання з професії”Кухар: офіціант” проведено ряд заходів: виховний захід “Українські страви, які ми почали забувати” ; демонстрацію відеороликів в рамках обласного проєкту “Смачно, корисно, креативно.Культура харчування України” , цікаві конкурси та вікторини та благодійну ярмарку автентичної української кухні- “Кружаймо” .

Участь секретаря з навчальної частини Валентини Кравчук у Всеукраїнській науково-практичній конференції “Сучасні освітні середовища і проблеми професійної самореалізації педагогів”

Для участі в конференції Валентиною Кравчук були розроблені тези на тему:” Інноваційні технології та диджіталізація у навчальному процесі сучасного закладу освіти.”, які надіслані до “Інституту модернізації змісту освіти”.

Відкритий урок виробничого навчанн

06.10. 2023 року в ДНЗ ,, Сквирське ВПУ” відбувся відкритий урок виробничого навчання на тему: “”Проведення технічного обслуговування. Проведення посіву зернових та зернобобових, круп’яних, технічних культур” зі здобувачами освіти другого курсу, № 12.
Тема уроку повністю розкрита. Структура уроку дотримана, сприяла активному вирішенню поставлених завдань. Ефективному засвоєнню матеріалу сприяло використання під час уроку технічних засобів навчання. Навчальний матеріал кожної частини заняття відповідав поставленим завданням. Дозування навантажень, розподіл часу на частини уроку були раціональними і методично обґрунтованими. Також під час уроку відчувався зв’язок майстра виробничого навчання зі здобувачами освіти, атмосфера була не вимушеною, а доброзичливою та емоційною.

Об’єднане методичне засідання

04.10. 2023 р. відбулося об’єднане методичне засідання. Повістка денна: 1. Медійно- інформаційний простір (Бондаренко Л.С.). 2. “Медійна грамотність як один з аспектів креативного мислення викладача” ( Шембелян Л.М) 3. ” Медіаграмотність сучасного педагога” ( Пеклін А.Р.) 4. “Медіаграмотність як шлях до правдивої інформації в освітньому просторі” ( Джус С.О.)

Засідання голів методичних комісій

Повістка денна: розгляд плану роботи методичного кабінету на 2023-2024 навчальний рік.
Директором освітнього закладу надано рекомендації з планування якісної методичної роботи.

Участь методиста освітнього закладу Любов Бондаренко в семінарі “Партнерство вищої та професійно-технічної освіти: потреби та перспективи розвитку”

Участь методиста освітнього закладу Любов Бондаренко в семінарі “Партнерство вищої та професійно-технічної освіти: потреби та перспективи розвитку”.

Засідання методичної комісії викладачів предметів природничо-математичної підготовки, фізичної культури та захисту України

12.06.23 року в ДНЗ “Сквирське ВПУ” відбулося засідання методичної комісії викладачів предметів природничо-математичної підготовки, фізичної культури та захисту України. Повістка денна:
-Творчі звіти членів методичної комісії по роботі над науково-методичною проблемою та проведеній роботі протягом 2022-2023 н.р.

-Підсумки роботи методичної комісії та перспективний план роботи комісії на 2023-24 навчальний рік.

Голова методичної комісії Шембелян Леся.

Конкурс “Кращі практики цифровізації освітнього контенту за професійним спрямуванням”.

В рамках Всеукраїнського тижня професійної освіти участь майстра виробничого навчання Галини Мухіної в презентації за результатами конкурсу “Кращі практики цифровізації освітнього контенту за професійним спрямуванням”. Галина Мухіна є автором збірника майстер-класів «Приготування різних видів смузі» та нагороджена дипломом ІІ ступеня в номінації «Збірник відео майстер-класів за окремою темою/модулем професійного спрямування»:
• напрям підготовки кваліфікованих робітників «Громадське харчування».

Участь у вебінарі “Нові освітні інструменти для професійної освіти 2023”

Хто стоїть на місці, той відстає.

Народна мудрість

А хто не хоче відставати, мусить рухатися вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому полягає основна місія сучасного викладача. За словами Сухомлинського “…немає людей більш допитливих, невгамовних, більш одержимих думками про творчість, як учителі”. Викладачі ДНЗ «Сквирське ВПУ» теж не гаяли марно час та долучилися до вебінару “Нові освітні інструменти для професійної освіти 2023”, який відбувся у рамках проведення Всеукраїнського тижня професійної освіти.

Засідання методичної комісії викладачів суспільно-гуманітарної та соціально-економічної підготовки

31 травня відбулося засідання методичної комісії викладачів суспільно-гуманітарної та соціально-економічної підготовки.
Повістка денна:
-Творчі звіти членів методичної комісії по роботі над науково-методичною проблемою та проведеній роботі протягом 2022-2023 н.р.

  • Моніторинг рівня навчальних досягнень здобувачів освіти за підсумками директорських контрольних робіт.

Тиждень біології і екології

З метою покращення знань про природу, розвитку почуття відповідальності за Землю, заохочення до вивчення природничих наук, з 17 по 21 квітня 2023 р. в ДНЗ ” Сквирське ВПУ” проведений тиждень біології і екології під керівництвом викладача Катерини Петрівни Скидан.

В рамках тижня відбулися наступні заходи: 1. Інтелектуальна гра “Біологічний калейдоскоп”. 2. Розповсюдження листівок: “Збережемо першоцвіти!”. 3. Перегляд відео матеріалів “ВІЛ – чума ХІХ століття”. 4. Біологічні змагання “Пошук скарбів”. 5. Виставка стінгазети на тему:” Бережіть Землю вона прекрасна!” До Всесвітнього дня Землі.

Тиждень фізики та астрономії

З 12.04.23 по 18.04.23 в ДНЗ «Сквирське вище професійне училище» пройшов тиждень фізики та астрономії.
Фізика настільки тісно пов’язана з нашим повсякденним життям, що вже стала його невід’ємною частиною. Однак це не завадило викладачеві Шембелян Лесі Миколаївні влаштувати нестандартні, захопливо-пізнавальні заходи та конкурси, спрямовані на вивчення, здавалося б, таких звичних для нас явищ.
Метою тижня було активізувати пізнавальну діяльність здобувачів освіти, поглибити їх знання з фізики та астрономії, стимулювати активну творчу роботу здобувачів освіти, розвивати логічне мислення, кмітливість, уміння діяти в нестандартних ситуаціях, виховувати цілеспрямованість. Але основний акцент був на зв’язок фізики з майбутніми спеціальностями здобувачів освіти та виховання в них патріотичних якостей.
Тиждень пройшов цікаво та насичено, переможців та активних учасників було відмічено нагородами.
Викладач фізики та астрономії: Шембелян Леся Миколаївна.

Об’єднане методичне засідання педагогічних працівників

Повістка денна: творчий звіт педагогічних працівників, що атестуються у 2022-2023 навчальному році.

Фізика у творах Т.Шевченка.

https://www.youtube.com/watch?v=3iirL3vFwy0

Великому митцю, духовному наставнику всіх поколінь, безсмертному, завжди сучасному Т.Г. Шевченку присв’ячується.
9 березня здобувачі освіти ДНЗ “Сквирське ВПУ” зібралися, щоб дослідити тему: Фізика у творах Т.Шевченка. На перший погляд фізика і література – предмети не сумісні. Та їх міцно пов’язує природа та навколишній світ. Пояснюючи та описуючи явища природи, ці дві науки доповнюють одна одну.
Під час даного заходу було досліджено, як пояснює наука фізика деякі природні явища, які майстерно змальовані у творах геніального українського поета Т.Г. Шевченка. Викладач фізики та астрономії: Шембелян Леся Миколаївна.

Тиждень інформатики

Із 6 по 10 березня в Державному навчальному закладі “Сквирське вище професійне училище” пройшов тиждень інформатики.

Заходи були спрямовані на:

  • розвиток творчої фантазії;
  • логічного мислення;
  • вміння орієнтуватися в інформаційному просторі;
  • підвищення інтерес до вивчення математики та інформатики;
  • розвиток пізнавальної діяльності;
  • формування обов’язковості, відповідальності, креативності.

У рамках тижня проведені заплановані заходи.

А саме:

-майстер-клас з малювання 3-d ручкою;

-захід “Турнір знавців інформатики”;

-Практичне заняття на тему “Робота в середовищі табличного процесора MS Excel.Створи орнамент для вишиванки”

-інтелектуально-пізнавальна гра “Інформаційний бум”.

 

 

 

Методичне засідання циклової комісії “Агроінженерія”

Повістка денна: виконання записок до дипломних проектів та перехід до виконання графічної частини.

Засідання методичної комісії викладачів предметів та майстрів виробничого навчання професійно- теоретичної та професійно- практичної підготовки сільськогосподарського, автомобільного, електротехнічного напрямку

Засідання методичної комісії викладачів предметів та майстрів виробничого навчання професійно- теоретичної та професійно- практичної підготовки сільськогосподарського, автомобільного, електротехнічного напрямку. Повістка денна: ” Сучасний урок як основна форма організації навчання у ПТНЗ” ( С.А. Момотенко) 2. Сучасний урок виробничого навчання ( М.М. Кудлай). 3. Підведення підсумків роботи комісії під час місячника методичної роботи. ( Л.С. Бондаренко)

Відкритий урок виробничого навчання на тему: “Відкривання та подача напоїв. Декантування вина”, група 20, майстер виробничого навчання Інна Омельчук

Метою даного уроку було: навчити здобувачів освіти відкривати та подавати вино; проводити декантацію та аерацію вина; розвивати в здобувачів освіти відчуття прекрасного, естетичний смак, бажання підняти відвідувачам настрій досконалим обслуговуванням; розвивати в здобувачів освіти відчуття прекрасного та естетичний смак.

Урок пройшов динамічно, відчувався емоційний зв’язок майстра зі здобувачами освіти. Мета уроку досягнута.

Об’єднане методичне засідання педагогічних працівників

Об’єднане методичне засідання педагогічних працівників
Повістка денна:

  1. Підведення підсумків місячника методичної роботи .
    (Л.С. Бондаренко)
  2. Ефективна організація та проведення конкурсів фахової майстерності. (Г.П. Мухіна)
  3. «Компетентнісний підхід до освітнього процесу – ключ до успіху педагога та здобувачів освіти. (І.В. Вдовиченко)
  4. «Впровадження інтерактивних технологій навчання при вивченні дисципліни «Охорона праці” (Ю.В. Мухін)
  5. «Переваги інтерактивних форм та методів навчання для розвитку професійних та навчальних компетентностей здобувачів освіти» (К.П. Скидан)
  6. «Кейс-технології як форма інтерактивного навчання» (С.В. Вітюк)

Конкурс фахової майстерності з професії ” Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів”

Під час даного конкурсу здобувачі освіти (конкурсанти) виконували завдання з охорони праці, комплексні тестові завдання з предмету “Спецтехнологія”. Також в рамках конкурсу відбувся практичний тур: ремонт головки двигуна автомобіля ” САЗ-53″, розв’язування тестів зі слюсарної справи та виготовлення виробу по заданому кресленню.

Переможцем конкурсу став здобувач освіти І курсу Богдан Духович, ІІ місце отримали Назар Тимків та Владислав Коломієць- здобувачі освіти І та ІІ курсу, ІІІ місце виборов здобувач освіти ІІІ курсу Вадим Дідусь. За активну участь відзначено здобувачів освіти ІІ та ІІІ курсу Дмитра Волинця та Назара Приймаченко.

Конкурс відбувся під керівництвом старшого майстра Юрія Васильовича Мухіна, майстрів виробничого навчання Михайла Миколайовича Кудлая та Василя Віталійовича Лавренюка.

Відкритий урок виробничого навчання на тему:” “Приготування котлетної маси з різних видів риби та напівфабрикатів”

Відкритий урок виробничого навчання на тему:” “Приготування котлетної маси з різних видів риби та напівфабрикатів”, група 22, майстер виробничого навчання – В’ячеслав Майорко.

Метою даного уроку було: сформувати вміння та навички з приготування котлетної маси та напівфабрикатів з неї; оволодіти прийомами порціонування та панірування напівфабрикатів, дотримуючись правил ведення технологічного процесу, охорони праці, санітарної гігієни.

Урок виробничого навчання відповідав поставленим до нього вимогам, Тобто була ясно і чітко сформульована його навчальна мета, правильно поєднувались колективна і індивідуальна робота здобувачів освіти.

Відкритий урок матеріалознавства і ТКМ на тему: ” Матеріали для газового зварювання і різання”

Відкритий урок матеріалознавства і ТКМ на тему: ” Матеріали для газового зварювання і різання”, група 19, викладач Сергій Васильович Вітюк.

Метою даного уроку було ознайомити здобувачів освіти з матеріалами для газового зварювання і різання; формувати творчу працелюбність; сприяти розвитку пам’яті, технічного мислення.

Зміст даного уроку відповідає вимогам навчальної програми та меті поставлених завдань. Робота з вивчення нового матеріалу характеризується конкрентністю й чіткістю реалізації основних завдань уроку. Також оптимально організована самостійна робота здобувачів освіти під керівництвом викладача з урахуванням рівня їх освітніх можливостей.

Зміст уроку сприяв розвитку в здобувачів освіти інтересу до навчання.

Тиждень історії

В рамках місячника методичної роботи з 13 по 17 лютого в Державному навчальному закладі “Сквирське ВПУ” пройшов тиждень історії.
Тиждень організовано з метою активізації пізнавального інтересу здобувачів освіти до історії, розширення й поглиблення знань та умінь з предмета.
Проведення Тижня історії – це не стільки розваги для здобувачів освіти, скільки одна з форм організації навчання, засіб виховання, шлях до порозуміння з здобувачами освіти; мета якого, розвиток інтересу їх до вивчення навчальних предметів, розвиток творчих здібностей, логічного та аналітичного мислення, вміння висловлювати та відстоювати власну думку, формування естетичного смаку здобувачів освіти.

В рамках тижня пройшли заходи:

  • День ерудита “Видатні постаті України”;
  • Конкурс кросвордистів “Кращий знавець історії”
  • Пізнавальна інтелектуальна вікторина “Як я знаю Україну “
  • Інформаційна година до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав
  • Інтелектуальний історичний турнір
  • Відкритий урок з історії України. Практичне заняття “Голодомор 1932-1933рр мовою документів, свідчень та чисел.”
  • Виставка малюнків “Стежками минулого”
  • Учнівський проект “Наші випускники – захисники України”.
    Підготувала і провела тиждень викладач історії Вдовиченко Ірина Володимирівна.

Турнір з шахів і шашок

В рамках місячника методичної роботи викладачем фізичної культури Яскіром Володимиром Семеновичем проведено турнір з шахів і шашок.

“Як створити резюме?”

“Як створити резюме?”- питання, яке хвилює практично кожного, хто шукає роботу. В рамках місячника методичної роботи та плану роботи Центру кар’єри викладачем Ніною Андріївною Корнійчук проведений методичний тренінг “Написання резюме- перший крок на шляху до бажаної роботи”. Під час якого здобувачі освіти отримали навички написання ефективного резюме.

Міжнародний день рідної мови

Міжнародний день рідної мови – це свято особливе, адже українці виборювали своє право говорити рідною мовою понад 350 років.

З нагоди свята викладачем української мови Ніною Андріївною Корнійчук проведено мовну вікторину та перегляд презентації на тему : ” Краща мова єднання- це українська”.

Міжнародний день рідної мови

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Особливо значущим це свято є для нашої держави. Впродовж не одного століття в історії українського народу рідне слово зазнавало утисків та переслідувань. Але, попри всілякі заборони, українське слово вистояло, відродилося.

До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилися здобувачі освіти групи 22, під керівництвом викладача української мови Олени Миколаївни Маличенко, прийнявши участь в українознавчій грі “Неймовірна круговерть. Рідна мова”. Учасники гри не лише демонстрували свої знання, а й поринули у багатий світ краси та принад рідної української мови.

Конкурс фахової майстерності з професії “Кухар; Офіціант”

В рамках місячника методичної роботи в Державному навчальному закладі “Сквирське вище професійне училище” відбувся конкурс фахової майстерності з професії “Кухар; Офіціант” Під час якого конкурсанти виконували теоретичні завдання із спеціальних дисциплін, готували різноманітні цікаві страви в сучасному обладнанні, розпізнавали спеціїї та прянощі та сервірували столи до свята Дня Святого Валентина.

Пережницею конкурсу є здобувачка освіти ІІ курсу Тетяна Піскун, ІІ місце отримала здобувачка освіти ІІ курсу Діана Недашківська, ІІІ місце отримав здобувач ІІІ курсу Віталій Шельменко. За активну участь та креативність відмічено здобувачів освіти І курсу Богдана Павлівського та Дарину Кулешу та здобувача освіти ІІІ курсу Ярослава Остапенка. Конкурс відбувся під керівництвом майстрів виробничого навчання Галини Петрівни Мухіної, Інни Юріївни Омельчук Та В’ячеслава Олександровича Майорка.

Відкритий урок історії України

В рамках місячника методичної роботи викладачем історії Іриною Володимирівною Вдовиченко проведений відкритий урок історії України практичне заняття на тему:” Голодомор 32-33 р. мовою документів, свідчень, чисел”. Метою даного уроку є формування уміння здобувачів освіти логічно осмислити та робити аналіз історичних фактів, формувати уміння і навички роботи з історичним та ілюстративним матеріалом; розвивати уміння здійснювати аналіз здобутої інформації.

Відкритий урок іноземної мови

В рамках місячника методичної роботи викладачем іноземної мови Іриною Василівною Польгун проведений відкритий урок іноземної мови на тему: ” The System of Education in Britain”. Метою даного уроку є : активізація лексичного та граматичного матеріалу в говорінні, аудіюванні та читанні; розширення знань здобувачів освіти про освіту в англомовних країнах та закріплення знань про освіту в Україні.

Тиждень з основ менеджменту і маркетингу

В рамках місячника методичної роботи в ДНЗ «Сквирське ВПУ» відбувся тиждень з основ менеджменту і маркетингу, який провів викладач спеціальних дисциплін Леонід Омелянович Кусик.
Метою проведення даного тижня було формування в здобувачів освіти фундаментальних знань з менеджменту та маркетингу, способів, механізмів та інструментарію системного управління організацією; набуття умінь аналізу внутрішнього та зовнішнього середовища, прийняття адекватних управлінських рішень.
Протягом тижня були проведені наступні заходи: обговорення питань пов’язаних з ресторанним бізнесом, конкурс « Справжній лідер ресторанного бізнесу», учнівська конференція на тему « Організація власної справи і менеджмент у підприємництві»
1 місце отримав Михайло Шендерівський ( група 21, ІІ курс), 2 місце- Тетяна Піскун (21 група, ІІ курс) 3- місце Тимур Сандалович (21 група, ІІ курс). За волю до перемоги відмічено Крістіну Дубовенко та Віталіну Майорко (21 група, ІІ курс), за активну участь – Яценка Андрія (19 група, IV курс).

Відкритий урок виробничого навчання

“Ніхто не робиться майстром, не тренуючись” Ян Коменський

В рамках місячника методичної роботи майстром виробничого навчання Галиною Мухіною проведений відкритий урок виробничого навчання на тему: ” Попереднє сервірування столу”. Під час якого здобувачі освіти вдосконалювали професійні знання, уміння та навички у процесі попередньої сервіровки столу до обіду.

Майстер створила всі умови для успішного засвоєння програмового матеріалу, а здобувачі освіти продемонстрували організованість, активність та хороші знання з предмету. Правильно і раціонально організована робота сприяла реалізації мети уроку .

Вебінар для педагогічних працівників

Відповідно до плану роботи Навчально- методичного кабінету професійно- технічної освіти у Київській області відбувся вебінар для педагогічних працівників методичного об’єднання напряму “Громадське харчування” , в якому взяла участь майстер виробничого навчання Мухіна Галина Петрівна з доповіддю на тему: ” Орієнтир на самозайнятість здобувачів освіти та випускників ДНЗ “Сквирське ВПУ “.

Відкритий урок охорони праці на тему: “Перша допомога при ударах, вивихах, переломах, розтягнені зв’язок. Перша допомога при кровотечах та пораненнях”

02.02.22 року в ДНЗ ,, Сквирське ВПУ” відбувся відкритий урок охорони праці на тему: “Перша допомога при ударах, вивихах, переломах, розтягнені зв’язок. Перша допомога при кровотечах та пораненнях” зі здобувачами освіти другого курсу, які навчаються за спеціальністю “Кухар; Офіціант”.

Тема уроку є актуальною та повністю розкрита. Структура уроку дотримана, сприяла активному вирішенню поставлених завдань. Під час проведення уроку викладач доцільно використовував всі методи , форми навчання. Ефективному засвоєнню матеріалу сприяло використання під час уроку технічних засобів навчання. Навчальний матеріал кожної частини заняття відповідав поставленим завданням. Дозування навантажень, розподіл часу на частини уроку були раціональними і методично обґрунтованими. Також під час уроку відчувався зв’язок зі здобувачами освіти, атмосфера була не вимушеною, а доброзичливою та емоційною.

Відкритий урок з фізики та астрономії на тему: Робота та потужність електричного струму. Розв’язування задач

31.01.22 року в ДНЗ ,, Сквирське ВПУ” відбувся відкритий урок з фізики та астрономії на тему: ,,Робота та потужність електричного струму. Розв’язування задач” зі здобувачами освіти другого курсу, які навчаються за спеціальністю,,Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів ”. Тема уроку є актуальною і повністю розкритою за чинною програмою. Викладач доцільно використала всі методи , форми і прийоми під час проведення уроку.

Також протягом усього уроку викладач вміло використовувала міжпредметні зв’язки і підготувала цілий ряд завдань, які напряму пов’язані з майбутньою спеціальністю здобувачів освіти, чим досягла максимальної мотивації до роботи на уроці.
Учні в свою чергу приймали активну участь у ході уроку: виконували різнорівневі завдання, індивідуально працювали із таблицями та при ,, Мозковому штурмі”, у групі, при виконанні експериментальної задачі. Урок пройшов динамічно та продуктивно, завдяки активній співпраці викладача та здобувачів освіти.

Викладач фізики та астрономії Шембелян Леся Миколаївна

Відкритий урок виробничого навчання

Відкритий урок виробничого навчання у групі 42 на тему: ” Обпилювання металу. Прийоми обпилювання. Способи обпилювання.”

Майстер виробничого навчання – Кудлай Михайло Миколайович.

Бінарний урок на тему: Шум та його вплив на організм людини.

В ДНЗ ,,Сквирське ВПУ” викладачем фізики і астрономії, Шембелян Л.М. та викладачем біології і екологї, Скидан К.П. було проведено бінарний урок на тему: Шум та його вплив на організм людини. Бінарний урок — різновид інтегрованого уроку, що органічно поєднує вивчення двох предметів. Це творчість двох педагогів, яка переростає у творчість учнів. Вивчення будь-якої проблеми на межі двох наук — це завжди цікаво. Такий вид діяльності викликає високу мотивацію, спонукає до творчого пошуку.

Об’єднане методичне засідання педагогічних працівників

21.12. 2022 року о 15:00 відбулося об’єднане методичне засідання педагогічних працівників
Повістка денна:
1.Національно-патріотичне виховання здобувачів освіти. (Бондаренко Л.С., Мошинський В.А.)

  1. Виховна робота майстра виробничого навчання . (Омельчук І.Ю.)
  2. Національно-патріотичне виховання на уроках іноземної мови. (Польгун І.В.)
  3. Самоосвіта майстра виробничого навчання, як форма вдосконалення. (Гира О.І.)

Участь у вебінарі на тему: “Альтернативні засоби та методи енерго- та теплозбереження освітнього процесу в умовах воєнного стану.”

Участь методиста навчального закладу та голів методичних комісій у вебінарі на тему: “Альтернативні засоби та методи енерго- та теплозбереження освітнього процесу в умовах воєнного стану.”

Семінар-навчання для педагогічних працівників

Участь майстрів виробничого навчання у семінарі_навчанні для педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної освіти), модуль “Зміни та сучасні тенденції в організації харчування в закладах загальної середньої освіти”.

Об’єднане засідання педагогічних працівників.

29.09.2022 р. відбулося об’єднане засідання педагогічних працівників.

Повістка денна:

  1. Дискусія на тему: «Мотивація професійного зростання викладача та майстра виробничого навчання.»
    (Бондаренко Л.С.)
  2. «Продуктивний урок –засіб розвитку креативності майстра виробничого навчання та здобувачів освіти.» (Майорко В.О.)
  3. « Використання сучасних інноваційних технологій на уроках фізичної культури.» (Дюбін В.В.)
    4 «Сучасні підходи до організації і проведення уроку виробничого навчання.» (Кудлай М.М.)
  4. «Використання ІКТ при організації дистанційного навчання з фізики та астрономії.» (Шембелян Л.М.)

Засідання методичної комісії професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки сільськогосподарського, автомобільного, електротехнічного напрямків.

  1. 09.2022 р. відбулося засідання методичної комісії професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки сільськогосподарського, автомобільного, електротехнічного напрямків.
    Повістка денна: обговорення роботи методичної комісії на 2022-2023 н.р.

Участь педагогічних_працівників у вебінарі “Цифрова е-волюція – Майбутнє планування”

12.09.2022. Участь педагогічних працівників у вебінарі “Цифрова е-волюція – Майбутнє планування”. Метою тренінгу є формування навичок, розроблення сучасних навчальних інструментів для організації цифрового навчання.

Засідання голів методичних комісій

08.09.2022 р. відбулося засідання голів методичних комісій. Повістка денна: погодження та затвердження методичної проблеми та плану роботи педагогічного колективу ДНЗ “Сквирське ВПУ” на 2022- 2027 н.р. Методист Л.Бондаренко назвала нову методичну проблему над якою працюватимуть виклачі та майстри виробничого навчання: ” Сучасні інформаційно-комунікативні технології, як важливий ресурс навчально- виробничого процесу”.

Засідання методичної комісії викладачів та майстрів виробничого навчання з професії «Кухар; офіціант»

Повістка денна:

  1. Обговорення та затвердження плану роботи методичної комісії на 2022 —2023 навчальний рік.
  2. Розгляд та затвердження планів і програм за професією.
    3.Підготовка робочих місць, проведення інструктажів з охорони праці на уроках виробничого навчання та під час проходження виробничої практики.
  3. Атестація майстрів виробничого навчання.

Засідання методичної комісії викладачів суспільно-гуманітарної та соціально-економічної підготовки

Повістка денна: 1. Обговорення плану роботи методичної комісії на 2022-2023 н.р.

2. Педагогічний меседж

Опрацювання нормативних документів, методичних рекомендацій про викладання навчальних предметів у загальноосвітніх навчальних закладах у 2022-2023н.р.

3. Підготовка матеріалів  дня  проведення діагностичних контрольних робіт з історії, української мови та літератури,  в групах  першого курсу.

Засідання методичної комісії викладачів предметів   природничо-математичної підготовки, фізичної культури та захисту України

15.09.2022 року в ДНЗ “Сквирське ВПУ” відбулося засідання методичної комісії викладачів предметів   природничо-математичної підготовки, фізичної культури та захисту України. Під час засідання заслухали:                                                

1.     Голову методичної комісії Шембелян Л., яка відмітила, що методична робота – це провідна система індивідуальної і колективної діяльності викладача, що спрямована на підвищення його професійної компетентності, передусім з фахового предмету та методики його виклання.

2.     Методиста Бондаренко Л. , яка ознайомила членів комісії з новою проблемою, над якою надалі працюватиме освітній заклад

3.     Заступника директора з НВР Власенко Л., яка ознайомила членів методичної комісії з нормативними документами на 2022-2023 навчальний рік та щодо методичних рекомендацій про викладання навчальних предметів у 2022-2023 навчальному році.

4.     Практичного психолога Сікорську О., яка надала рекомендації як організувати психологічну підтримку учнів в умовах війни.

Голова методичної комісії: Шембелян Леся Миколаївна

Засідання методичної комісії викладачів предметів природничо-математичної підготовки, фізичної культури та Захисту України

06.10.2021року відбулося засідання методичної комісії викладачів предметів природничо-математичної підготовки, фізичної культури та захисту України з повісткою денною:

1.«Оцінювання в умовах дистанційного навчання.  Вивчаємо фізику дистанційно» ( методичний міст; з досвіду роботи викладача фізики і астрономії Л. Шембелян).

Л. Шембелян відмітила, що адаптивний карантин подарував нам не лише виклики, але й новий досвід. Тепер майже кожен учитель знає, як використовувати сервіси для онлайн-навчання. Це переносить педагогічну діяльність на якісно новий рівень: тепер ми можемо навчати, організовувати виховну роботу, спілкуватися з колегами та батьками учнів, обмінюватися досвідом за будь-яких умов. Достатньо мати комп’ютер, телефон чи інший пристрій із доступом в інтернет. 

2. Круглий стіл «Передумови цікавого уроку» ( викладачі – предметники).

Викладачі – предметники вважають,що цікавий урок можна створити за рахунок наступних умов: 

  • особистості вчителя;
  • змісту навчального матеріалу;
  • методів і прийомів навчання.

Саме сучасний урок необхідно розглядати як ланку продуманої системи роботи вчителя, де вирішують питання навчання, виховання й розвитку учнів.

Засідання методичної комісії викладачів предметів природничо-математичної підготовки, фізичної культури та захисту України

16 червня 2021 року відбулося засідання методичної комісії викладачів предметів природничо-математичної підготовки, фізичної культури та захисту України з повісткою денною:

  1. Звіт – презентація викладачів про проведену роботу за 2020—2021 навчальний рік .
  2. Підсумки роботи методичної комісії та обговорення плану роботи методичної комісії на наступний рік (звіт голови методичної комісії Н.Куницької).

Засідання методичної комісії викладачів предметів природничо-математичної підготовки, фізичної культури та Захисту України

31.05. 2021року  відбулося засідання методичної комісії викладачів предметів природничо-математичної підготовки, фізичної культури та Захисту України з повісткою  денною:

  1. Доповідь: «Як  викладачу – предметнику розпізнати булінг в групі та що робити» ( практичний психолог М.Чайка).

Практичний психолог М.Чайка наголосила, що на сьогодні у світі залишається критичною проблема насильства і, зокрема, булінгу – цькування та проявів агресії до особистості з метою її принизити. Сотні мільйонів дітей та молодих людей у кожному куточку планети страждають від їх проявів з боку інших людей – сторонніх і навіть рідних. Чи існувала ця проблема раніше або ж виникла як побічний ефект від глобалізації? Насильство в сім’ї, цькування в навчальному закладі, агресія в соціальних мережах – теми, які люди воліють оминати під час розмови за філіжанкою кави. Утім, проблема від цього аж ніяк не зменшується, і все частіше ми спостерігаємо невтішні наслідки ігнорування насильства у суспільстві.

Марина Олександрівна ознайомила слухачів з причинами виникнення булінгу, впливу цього явища на окрему особистість і учнівський колектив в цілому. Також охарактеризувала практичні методи виявлення постраждалих та булерів.

2. Повідомлення: «Екоквест – ефективна інноваційна технологія навчання» (викладач біології і екології Н.Куницька).

Із доповіддю «Екоквест-ефективна інноваційна технологія навчання» виступила викладач біології і екології Н.Куницька. Під час виступу було наголошено, що сучасне молоде покоління живе в епоху бурхливого розвитку не лише науки й техніки, а й негативних наслідків людської діяльності. Саме тому нам потрібна висока екологічна культура та свідомість. Тож екологічне виховання учнівської молоді вкрай актуальне. Нині ефективними формами роботи з здобувачами освіти  на уроках біології і екології та в позаурочний час є екоквести та ековікенди.    І саме мета екоквесту-формувати екологічну свідомість учнів та загальну біологічну  картину світу.

Екоквест  передбачає використання таких методів як пошукова робота, ігрові методи, групова співпраця, практична робота. Впровадження екоквесту в навчально-освітній процес сприяє формуванню екологічної культури, безпечної поведінки в природі, здорового способу життя, які так необхідні учнівській молоді в умовах сьогодення.

Використовуючи таку форму навчання учнівська молодь не тільки вивчає природу й багатства рідного краю, але й вчиться розуміти значення природи для людини, розвиває уміння бачити місцевість у цілому. Кожний екоквест – це можливість навчитися орієнтуватися на місцевості, спостерігати, порівнювати, бачити потрібні об’єкти, знаходити та установлювати взаємозв’язки різних організмів між собою та з умовами навколишнього середовища. Це формує в учнів конкретні уявлення про природні екологічні системи – біогеоценози, розвиваючи здібності до виявлення природних комплексів.

Таким чином, екоквест сприяє формуванню екологічного гуманізму (принципу правильного поводження в природі), адже кожен учень сприймає себе частинкою природи тільки тоді, коли має тісний контакт з нею, спостерігає за явищами природи, долучаючи до роботи всі сенсорні системи власного організму.

Засідання методичної комісії викладачів предметів природничо-математичної підготовки, фізичної культури та Захисту України

27. 04. 2021 року відбулося  онлайн  – засідання  методичної комісії викладачів предметів природничо-математичної підготовки, фізичної культури та захисту України з повісткою денною:

Методична скарбничка:

  1. «Методи інтелектуальної праці як спосіб підвищення ефективності уроку математики ( творча майстерня викладача, з досвіду роботи викладача математики Т.Старинець).
  2. «Поєднання проблемного підходу з інтерактивними технологіями на уроках географії ( творча майстерня викладача,з досвіду роботи викладача географії Л.Власенко).

Засідання методичної комісії викладачів предметів природничо –математичної підготовки, фізичної культури та захисту України

30 березня 2021 року в онлайн – форматі проведено  засідання методичної комісії викладачів предметів природничо –математичної підготовки, фізичної культури та захисту України.

Голова методичної комісії Н.Куницька

Засідання методичної комісії викладачів предметів природничо-математичної підготовки, фізичної культури та захисту України

17.02.2021 року відбулося засідання методичної комісії викладачів предметів природничо-математичної підготовки, фізичної культури та захисту України з повісткою денною:

  1. Методична скарбничка:
    «Формування пізнавального інтересу та творчих здібностей при вивченні фізики» (творча майстерня викладача, з досвіду роботи викладача фізики і астрономії Шембелян Л.М.)
  2. Використання особистісно-орієнтованих технологій навчання в процесі викладання фізичної культури (нотатки з досвіду роботи викладача фізичної культури Яскіра В.С.)

Голова методичної комісії Н. Куницька.

Засідання методичної комісії професійно-теоретичної та професійно- практичної підготовки сільськогосподарського, автомобільного, електротехнічного напрямків

1.02.21 проведено засідання методичної комісії професійно-теоретичної та професійно- практичної підготовки сільськогосподарського, автомобільного, електротехнічного напрямків.

Засідання методичної комісії викладачів  предметів суспільно-гуманітарної  та соціально-економічної підготовки

28 січня 2021 р. відбулося засідання методичної комісії викладачів предметів суспільно-гуманітарної  та соціально-економічної підготовки з повісткою денною: 

Методичний кейс

Про оптимальність використання форм і методів навчання на уроках української мови та літератури, історії з метою якісної підготовки здобувачів освіти до проходження ДПА і ЗНО – 2021 р.

Вдовиченко І.В., викладач історії, відмітила, щоб організувати якісну підготовку здобувачів освіти  до тестових випробувань, необхідно запроваджувати найбільш ефективні форми й методи підготовки їх до складання ДПА, ЗНО.

Викладачеві – предметнику необхідно  звернути увагу на об`єктивність оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти  з предметів; використовувати форми завдань зовнішнього незалежного оцінювання під час проведення уроків; забезпечити підготовку здобувачів освіти до ЗНО на різних етапах уроку та в позаурочний час.

Викладач зауважила, що на своїх уроках значну увагу приділяє проведенню системного повторення раніше вивченого матеріалу. Моделюванню процедури ЗНО з здобувачами освіти, проводить ділові ігри.

Викладачі ділились власним досвідом підготовки здобувачів освіти до ЗНО і ДПА.

Маличенко О.М, викладач української мови та літератури, поділилась власним досвідом роботи, щодо підготовки здобувачів освіти до ДПА і ЗНО.

Викладач відмітила, що під час вивчення нового матеріалу, під час перевірки знань використовує тестові завдання (різної форми для поетапного контролю, тематичні та підсумкові тестові завдання), для закріплення нового матеріалу (індивідуальні й групові тестові вправи); як домашнє завдання та ін.

Корнійчук Н.А.,викладач української мови та літератури, відмітила, що максимально використовує години групових занять. Для учнів з початковим рівнем успішності проводить індивідуальні заняття, готує  і надає індивідуальні завдання.

Отже, успішне проходження державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання здобувачами освіти потребує міцних і систематизованих знань, сформованих предметних компетентностей і обов’язкового досвіду роботи з тестами. А це забезпечить висока професійна компетентність педагогів, яка має бути гарантом успішного здобувача освіти.

                 Голова методичної комісії                                 І.Вдовиченко

Засідання методичної комісії викладачів  предметів суспільно-гуманітарної  та соціально-економічної підготовки

28 грудня 2020 р. відбулося засідання методичної комісії викладачів предметів суспільно-гуманітарної  та соціально-економічної підготовки з повісткою денною:

  1. Формування   в   учнів   ставлення   до   права   як соціальної цінності (з досвіду роботи викладача Вдовиченко І.І.)
  • Вдосконалення мовленнєвої компетенції учнів на уроках англійської мови шляхом використання інноваційних технологій (З досвіду роботи викладача іноземної мови Польгун І.В.)
  • Тайм-менеджмент (система управління часом) викладача. Причини дефіциту часу. Методи тайм-менеджменту.

                 Голова методичної комісії                                 І.Вдовиченко

Засідання методичної комісії викладачів предметів природничо-математичної підготовки, фізичної культури та захисту України

23. 12 2020 року відбулося засідання методичної комісії викладачів предметів природничо-математичної підготовки, фізичної культури та захисту України з повісткою денною:

1.   Методична скарбничка:

«Використання нестандартних форм роботи на уроках фізичної культури» (з досвіду роботи викладача фізичної культури Дюбіна В.В.).

В. Дюбін відмітив, що пріоритетним напрямком роботи освітнього закладу є підвищення якості освіти через використання інноваційних технологій на уроках і позакласних заняттях. Тому сучасний викладач  повинен досконало володіти знаннями в області цих технологій і успішно застосовувати їх на своїх уроках.            

Викладач  на власних уроках намагається використовувати інноваційні технології: нестандартні уроки, інтегровані уроки, використовує  ІКТ, комп’ютерні та здоров’язберігаючі технології.

Нестандартні уроки – уроки-свята, уроки-забави, уроки-змагання, урок – гра, методи «Мікрофон», «Мозковий штурм».

Використання комп’ютерних технологій, інформаційно-комунікативних технологій, зокрема презентації, допомагає засвоїти теоретичний матеріал, зацікавлює учнів в знаннях теорії. Учні самі готують презентації за окремими темами теорії, наприклад: «Самоконтроль на уроках фізичної культури», «Правила змагань з різних видів спорту», «Спортсмени, на яких я рівняюся» тощо.

Поетапно організована інноваційна система фізичного виховання з використанням нетрадиційних форм та методів фізичного виховання та різних технологій забезпечує ефективне формування у учнів позитивної мотивації до здорового способу життя.

  • «Я роблю так це». Застосування педагогічної технології  «перевернутий клас»: плюси та мінуси. ( майстер – клас).

  Викладачі  ділилися власним досвідом щодо даного питання.

Шембелян Л.М. викладач фізики і астрономії ознайомила присутніх із презентацією “Перевернуте навчання, як одна з ключових тенденцій освітніх технологій сучасності”. Під час демонстрації даного матеріалу Леся Миколаївна розповіла,  що перевернуте навчання — це форма активного навчання, яка дозволяє «перевернути» звичний процес навчання таким чином: домашнім завданням для учнів є перегляд відповідних відео фрагментів з навчальним матеріалом наступного уроку, учні самостійно проходять теоретичний матеріал, а у класі час використовується на виконання практичних завдань.

 Куницька Н.А. викладач біології і екології поділилася власним досвідом роботи, щодо застосування технології “перевернуте навчання” на власних уроках та провела, серед присутніх, майстер-клас із використанням цієї ж технології.

Власенко Л.В. викладач географії наголосила, що застосування педагогічної технології  «перевернутий клас» є  одне з тих освітніх середовищ, які формують активного, втягненого в навчальний процес учня, який вміє думати, співпрацювати, запитувати, допомагати, просити про допомогу, вести дискусію, аргументувати тощо.                             

                     Голова методичної комісії                                 Н. Куницька

Засідання методичної комісії викладачів та майстрів виробничого навчання з професії «Кухар; Офіціант»

Повістка денна:

1. Обговорення та затвердження плану роботи методичної комісії на 2020 —2021 навчальний рік.

2. Розгляд  та затвердження планів і програм за професіями.

3. Підготовка робочих місць та проведення інструктажів з охорони праці на уроках виробничого навчання та під час проходження виробничої практики, укладання договорів для проходження виробничої  практики учнями 2-3 курсів.

Методичне засідання комісії професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки сільськогосподарського, автомобільного напрямків

03.12.20 року відбулося методичне засідання комісії професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки сільськогосподарського, автомобільного напрямків.

Голова методичної комісії Момотенко С.А.

Засідання методичної комісії викладачів та майстрів виробничого навчання з професії «Кухар ; Офіціант»

Порядок денний:

1.Цікавий та ефективний сучасний урок виробничого навчання.

2.Планування роботи викладачів  та майстрів виробничого навчання для проведення конкурсу фахової майстерності.

3.Дистанційне та змішане навчання кваліфікаційних робітників : від теорії до практики.

 Голова методичної комісії  Мухіна Г.П.

Засідання методичної комісії викладачів

 Засідання методичної комісії викладачів предметів суспільно-гуманітарної  та соціально-економічної підготовки  

26 листопада 2020 р., відбулось засідання методичної комісії викладачів предметів суспільно-гуманітарної  та соціально-економічної підготовки  з повісткою денною:

1.Самоосвіта як підвищення компетентності педагога, інформацією поділилась методист навчального закладу  С.Риченко.

2. Використання   елементів   дебатних   технологій   на   уроці літератури як засобу критичного мислення учнів ( з досвіду роботи викладача зарубіжної літератури Корнійчук Н.А.)

3. Підсумки роботи тижня української мови «Вертайся рідна мово, у серце народу, у душу Вкраїни».

Голова методичної комісії І.Вдовиченко

Засідання методичної комісії викладачів предметів природничо-математичної підготовки, фізичної культури та захисту України

25. 11. 2020 року відбулося засідання методичної комісії викладачів предметів природничо-математичної підготовки, фізичної культури та захисту України з повісткою денною:

1. Методична скарбничка:

«Формування інформаційно -комунікаційної компетентності на уроках фізики і астрономії» ( з досвіду роботи викладача фізики і астрономії Шембелян Л.М.)

 Метою педагогічної діяльності Л.Шембелян є впровадження методики формування інформаційної компетенції учнів, яка своїм змістом і методами, засобами й організаційними формами забезпечує свідоме ставлення до інформаційної діяльності, сприятиме вихованню моральних якостей у процесі навчання і спілкування. У зв’язку з реалізацією цією метою на уроках викладач виділяє основні форми прояву інформаційної компетенції:

• Проєктна діяльність

• Конкурси

• Олімпіади

• Сайти

• Дистанційне навчання

Отже, інформаційна компетентність – це інтегративна якість особистості, яка є результатом відображення процесів відбору, засвоєння, переробки, трансформації та генерування інформації в особливий тип предметно-специфічних знань, які дозволяють виробляти, приймати, прогнозувати та реалізовувати оптимальні рішення в різних сферах діяльності.

2. Наскрізні змістові лінії як засади до створення цілісної картини світу: методика реалізації. (педагогічний діалог)

Під час діалогу, викладачі розкрили  суть та поділились досвідом реалізації наскрізних змістових ліній з даного предмета.

Отже, наскрізні освітні лінії – один із головних трендів сучасної освіти. Це соціально значимі надпредметні теми, які є інструментом формування у здобувачів освіти уявлення про суспільство в цілому. Також вони допомагають розвивати здатність застосовувати отримані знання у різних ситуаціях, формувати світогляд.

                            Голова методичної комісії                                 Н. Куницька

Засідання методичної комісії викладачів предметів природничо-математичної підготовки, фізичної культури та захисту України

14.10.2020 року відбулося засідання методичної комісії викладачів предметів природничо-математичної підготовки, фізичної культури та захисту України з повісткою денною:

1.  Методична скарбничка  «Формування математичних компетентностей шляхом впровадження задач практичного змісту» (з досвіду роботи викладача математики Т. Старинець ).

Викладач математики  Т.Старинець  відмітила, що головне завдання вчителя математики — розвивати математичні здібності і навички учнів, підвищувати престиж знань, формувати не тільки математичні, але й ключові компетентності, тобто формувати вміння використовувати набуті в процесі навчання знання в повсякденному житті.                                                             

Математична компетентність – це вміння бачити та застосовувати математику в реальному житті, розуміти зміст і метод математичного моделювання, вміння будувати математичну модель, досліджувати її методами математики, інтегрувати отримані результати.

Для формування математичних компетентностей потрібні:

здатність творчо мислити, послідовно міркувати та презентувати свої ідеї;

вміти працювати в команді (визначати пріоритети, планувати результати і нести відповідальність за їх реалізацію); ефективно застосовувати знання в реальному житті. Тому використання прикладних задач під час вивчення математики є важливим аспектом свідомого сприйняття навчального матеріалу учнями, адже саме прикладні задачі викликають у школярів активізацію розумової діяльності, сприяють виникненню особистих мотивів навчання. Задачі, які містять нові відомості з різних життєвих галузей, розвивають інтерес і допитливість.

2. Медіаграмотність як інструмент формування критичного мислення ( семінар).

На семінарі викладачі обговорили наступні питання:

Чому важливо бути медіаграмотним сьогодні:

1.Вся інформація, окрім особистого досвіду, є медійною.

  1. Медіа впливають на формування цінностей та поведінкових моделі.
  2. Медіа впливають на нас без нашого усвідомлення цього.
  3. Медіа визначають політичне й культурне життя країни та світу.
  4. Ваш аргумент.

Голова методичної комісії                                 Н. Куницька

Засідання методичної комісії викладачів предметів суспільно-гуманітарної та соціально-економічної підготовки

13 жовтня  2020 р. відбулось засідання методичної комісії викладачів

 предметів суспільно-гуманітарної  та соціально-економічної підготовки  з повісткою денною:

Методичний міст

«Шляхи впровадження дистанційного навчання на уроках суспільно-гуманітарної та соціально-економічної підготовки».   

  • Проблеми та перспективи розвитку дистанційного навчання(І.Вдовиченко)                                                                                        
  • Шляхи впровадження дистанційного навчання на уроках української мови та літератури(з досвіду викладача  О. Маличенко).

Під час обговорення, викладачі розкрили  суть та поділились досвідом  з питань дистанційного навчання.

Голова методичної комісії І. Вдовиченко

Захист навчального проєкту з фізики: «Індукційна плита: правда та міфи»
В ДНЗ «Сквирське ВПУ» відбувся захист навчального проєкту з фізики: «Індукційна плита: правда та міфи».
Фізика – це настільки цікава та багатогранна наука, що вона абсолютно не вміщається в обсяг програми вивчення її за рівнем стандарту. І тут на допомогу викладачу приходять інноваційні методи навчання, а саме проєктна технологія. Така технологія дозволяє опрацювати великий обсяг інформації за порівняно невеликий час, головне, щоб дана інформація була цікавою для здобувачів освіти. Тому теми навчальних проєктів викладач підбирає для кожної спеціальності окремо. Наприклад, здобувачам освіти, які навчаються за спеціальністю «Кухар. Офіціант» подобається працювати над проєктом на тему: «Індукційна плита: правда та міфи».
Викладач фізики та астрономії: Шембелян Леся Миколаївна

Захист навчального проєкту з фізики: «Індукційна плита: правда та міфи»

В ДНЗ «Сквирське ВПУ» відбувся захист навчального проєкту з фізики: «Індукційна плита: правда та міфи».
Фізика – це настільки цікава та багатогранна наука, що вона абсолютно не вміщається в обсяг програми вивчення її за рівнем стандарту. І тут на допомогу викладачу приходять інноваційні методи навчання, а саме проєктна технологія. Така технологія дозволяє опрацювати великий обсяг інформації за порівняно невеликий час, головне, щоб дана інформація була цікавою для здобувачів освіти. Тому теми навчальних проєктів викладач підбирає для кожної спеціальності окремо. Наприклад, здобувачам освіти, які навчаються за спеціальністю «Кухар. Офіціант» подобається працювати над проєктом на тему: «Індукційна плита: правда та міфи».

В ДНЗ,,Сквирське ВПУ” відбувся І етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з фізики. Викладач фізики та астрономії Шембелян Леся Миколаївна

З метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання любові та розуміння її значення у житті людини в Державному навчальному закладі “Сквирське вище професійне училище” відбувся предметний тиждень української мови, серед здобувачів освіти під керівництвом викладачів української мови та літератури Ніни Андріївни Корнійчук та Олени Миколаївни Маличенко. Проведені наступні заходи: І етап ХХІV Міжнародного мовного конкурсу ім. Петра Яцика. “Мова наша калинова”., І етап ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка, мовна вікторина “Мова наша калинова”, інтелектуально- пізнавальна гра ” У світі української слова”, мовознавча вікторина “Розумака”. За результатами проведеного тижня активні учасники нагороджені грамотами на щотижневій лінійці